Boskant in de ‘winning mood’

Boskant - Boskant 1 heeft met twee overwinningen een succesvolle week achter de rug. Op donderdagavond moest RKGSV er aan geloven (1-0) en gisteren kreeg het bezoekende WEC met 2-0 klop. Door deze overwinningen sluit het team aan bij de top 3 in de 4e klasse F.

Vooral de wedstrijd tegen RKGSV was er eentje waaruit bleek dat er voor beide teams “veel” op het spel stond. Aan beide kanten werd er in een hoog tempo gespeeld, met veel inzet en bij regelmaat stevige duels. Boskant was vooral in de 1e helft de bovenliggende partij. Na een vlot lopende aanval wist Frank van der Heiden doelman Molenberg met een stiftbal te passeren: 1-0. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar doelpunten bleven uit, zodat de punten in Boskant bleven.
Op zondag kwam WEC op bezoek. Een tegenstander waartegen Boskant in het verleden regelmatig in competitieverband moest aantreden. Vaak ook wedstrijden waar een overwinning op voorhand niet zomaar vanzelfsprekend was. Boskant begon sterk aan de wedstrijd. Bij de eerste de beste aanval van Boskant moest WEC doelman Jasper van Oss al vol aan de bak bij een snoeiharde inzet van Rob van der Heijden. Het overwicht van Boskant leidde in de 23e minuut tot een 1-0 voorsprong. Na een goed lopende aanval leverde Jim van der Zanden een voorzet af die door Aimé Opheij snoeihard werd binnengekopt. In de 37e minuut leek de 2-0 in de maak, maar doelman van Oss redde uitstekend na een scherp genomen corner van Rens van de Wijdeven.
Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisclub. Toch lukte het pas in de 58e minuut om de voorsprong te vergroten. De assist van Jim van der Zanden werd door Mark van der Heijden strak tegen de touwen geschoten: 2-0. Boskant kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar door goed keeperswerk van doelman van Oss bij een inzet van Aimé Opheij en pech bij de afwerking (een bal op de paal door Mark van der Heijden) bleef het bij de 2-0. Ook omdat een scrimmage, in de 82e minuut voor het Boskant doel, ook geen tegentreffer opleverde voor de bezoekers.