Goed spel Rhode niet beloond

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondagmiddag hervatte Rhode VSB de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven AV. Het werd een enerverende wedstrijd die weliswaar niet gewonnen werd, maar die perspectief biedt voor de rest van het seizoen.

Door blessures en ziektegevallen miste de trainer zeven spelers. Daardoor maakten drie jeugdspelers hun opwachting in de basis. De eerste kans was voor Eindhoven. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggetrokken, maar het schot ging net naast. Snel daarna antwoordde Bas van Kuringen namens Rhode met een schuiver met een venijnige stuit erin. De keeper kon de bal ternauwernood met zijn been keren. Eindhoven scoorde in de 16e minuut 0-1. Vanaf dat moment was Eindhoven de beter spelende ploeg. Met snelle combinaties zette men Rhode onder druk. In de 25e minuut resulteerde dat een lange dribbel waarbij Rhode aan de noodrem moest trekken. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten. Eindhoven kon even later de wedstrijd op slot gooien, toen een aanvaller oog in oog kwam met Rhode-goalie Paul van Heesch. Maar Paul wist dit duel te winnen.
Was Eindhoven in de eerste helft de betere ploeg, in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Rhode toonde veerkracht en vechtlust en voerde de druk op. Met name routinier Bas van Kuringen zorgde voor het nodige gevaar. Na een kwartier draaide hij zich goed vrij van een tegenstander en stoomde vervolgens op naar het doel. Net buiten het strafschopgebied werd hij onreglementair gestopt. De vrije trap nam hij zelf, maar die trof geen doel. Even later werd Bas opnieuw gevloerd, nu binnen de 16: penalty. Mark van der Zanden schoot feilloos de 1-2 binnen. De spelers van Rhode en ook het publiek kregen geloof in een goed resultaat. Met reden, want Rhode bleef de bovenliggende partij. Bijna werd de gelijkmaker gescoord, maar de paal voorkwam dat een inzet van Rolf van den Boogaart doel trof. Door vol op de aanval te spelen ontstond er voor Eindhoven ruimte in de counter. De Rhodeverdedigers maakten die aanvallen onschadelijk, waarbij soms aan de noodrem moest worden getrokken. Ver in blessuretijd viel alsnog de 1-3. Niettemin kon Rhode met opgeheven hoofd het veld verlaten. Veel inzet, veel strijdlust en de beste wedstrijd van dit seizoen.