Deze boom is er speciaal voor geplaatst.
Deze boom is er speciaal voor geplaatst.

Boom bij rouwcentrum tweede gedenkplaats

Rouw Rouw

Sint-Oedenrode – Na de gedenkplaats op het Kerkplein hebben ook Christ Brekelmans van het bloemencentrum en Antwan Kuis van de gelijknamige uitvaartonderneming een plek ingericht om te gedenken en te rouwen. Bij het rouwcentrum van Kuis is een gedenkboom geplaatst. Een mooie zet van de twee Rooise ondernemers.

Wellicht is er, in deze bizarre tijd, behoefte om extra medeleven te betonen aan de vele nabestaanden of een laatste groet te brengen aan een overledene. Brekelmans en Kuis bieden iedereen hiervoor gelegenheid op een speciaal ingericht plekje bij rouwcentrum Kuis. Mensen kunnen er een bloemetje leggen of een kaartje schijven. Het kaartje mag in de boom worden gehangen.

Kerkplein
Het zal Sint-Oedenrode goed doen dat er nu twee centrale plekken zijn om te kunnen rouwen en te gedenken. Vooral in deze tijd is dat erg belangrijk, omdat 'samen rouwen' nu een totaal andere dimensie heeft gekregen. Een knuffel, een zoen, een aanraking. Het mag niet, omdat het gewoonweg te gevaarlijk is. Door deze twee plekken in te richten is er voor iedereen de mogelijkheid om bloemen te leggen, kaarten of tekeningen te plaatsen of op te hangen en om kaarsen neer te zetten. Ieder doet dit op zijn of haar eigen manier. Hopelijk geeft het net dat beetje meer steun dat iedereen in deze tijd goed kan gebruiken.