Een komisch en kleurrijk duo reed door de straten met een grote bakfiets vol bloemen.
Een komisch en kleurrijk duo reed door de straten met een grote bakfiets vol bloemen. Foto: Jos van Nunen

Koopzondag: “Rooi zet de bloemetjes buiten”

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Bloemen zorgen voor kleur, geur en gezelligheid. Alleen al daarom maakt Sint-Oedenrode de juiste keuze voor het koopzondagthema ‘Rooi zet de bloemetjes buiten!’ Op 21 mei wordt het centrum van het dorp één kleurige boel en daar doen de winkeliers vrolijk aan mee.

De uitdrukking ‘de bloemetjes buiten zetten’ heeft meerdere betekenissen. Het kan een ondeugende inslag hebben, maar het kan ook heel letterlijk worden genomen. Jij mag zelf kiezen, maar écht de bloemen buiten zetten gaan ze in Sint-Oedenrode doen. De winkeliers zorgen er voor dat de potten met bloemen voor het pand staan, maar niet alleen zij. Op het Kerkplein vindt van 10.00-17.00u een kleine maar fijne bloemetjesmarkt plaats. Ook is er een kleurrijk springkussen voor de kinderen. 


Door het dorp fietst een bijzondere bakfiets met een ballonnenclown. Die combinatie heeft enkele jaren geleden al de harten gestolen van het winkelend publiek. Volwassenen krijgen ook dit keer een mooie bloem en vooral de allerkleinsten werden verwend, want zij kregen de meest leuke bloemenballonnen van de clown. En als de kinderen het leuk hebben...

De winkels worden uitgerust in stijl en zijn open van 12 tot 17 uur. Bij aankoop van een product krijgt het winkelend publiek een kleine attentie. Alles is klaar om er een mooie dag van de te maken. Nu het weer nog!