Afbeelding

Land van Kien en KCR sluiten convenant

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Al sinds begin 2020 heeft een club binnen het gebied Kinderbos Cathalijne Rijsingen (KCR) een algehele gebiedsvisie gepresenteerd over het gebied. Het behelst de omgeving van camping de Kienehoef tot aan de Dommel aan de zuidkant. Middenin dit gebied ligt een nieuwe ontwikkeling genaamd Land van Kien. Samen met de initiatiefnemers daar van is nu een convenant gesloten.

Het is logisch dat de vier initiatiefnemers van deze ontwikkeling (de broers Jansen en de broers Hellings) en het bestuur van KCR elkaar al in een vroeg stadium hebben opgezocht. Om een constructieve verstandhouding te realiseren is een convenant opgesteld wat op 25 oktober jongstleden door beide partijen is ondertekend.
Naast overleg over de nieuwe ontwikkeling van het Land van Kien wordt er ook overleg gevoerd over alle nieuwe ontwikkelingen in de nabije omgeving, zoals bijvoorbeeld de Ollandseweg of uitbreiding van Kinderbos Noord. Roel Jansen, namens Land van Kien: “Heldere afspraken en een goed contact vormen de basis voor goed overleg over onze plannen, maar ook die van anderen. We hoeven het niet altijd overal over eens te zijn, maar we kunnen elkaar zeker versterken en goede ideeën uitwisselen.” Peter van Esch voegt daar namens KCR aan toe: “Het mag duidelijk zijn dat wij handelen vanuit het belang van de bewoners van de wijken; waarbij natuur, cultuur en historie de belangrijkste onderleggers zijn. We kijken uit naar de ontwikkeling van het Land van Kien en constateren dat hun landbouw- en tuindersinsteek een verrijking kan zijn voor onze woonomgeving.”