Café De Beuk is sinds vrijdag het horeca hart van Olland
Café De Beuk is sinds vrijdag het horeca hart van Olland Foto: Jos van Nunen

D’n Toel is voortaan ‘De Beuk’

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Kevin Kuys café D’n Toel in Olland van Michael Toelen overnam. Direct daarna begon de misère rond corona, maar nu alles weer in een rustiger vaarwater lijkt te komen, werd het tijd om aan iedereen te laten zien dat er een nieuwe kroegbaas achter de tap staat. Hoe kan het anders dan dat de Ollandse beuk de inspiratie vormde voor de naam: ‘café De Beuk’.

“De beuk staat symbool voor zo’n beetje alles dat met Olland te maken heeft”, vertelt Kevin Kuys. “Bij de kerk in Olland staat een monumentale beuk, die zelfs de gevechtshandelingen in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Het beukenblad komt terug in de Ollandse vlag en Ollanders die een bijzondere bijdrage aan de gemeenschap hebben geleverd, krijgen ‘De Beuk’ als prijs. Omdat er in Olland nog maar één café is, willen wij een café voor alle Ollanders zijn en wat is dan een passendere naam dan ‘De Beuk’”.

Kevin heeft niet echt plannen om het concept dat hij de laatste twee jaar heeft gebruikt om te gooien. “We hebben ruimte voor feestjes en partijen. Wat goed is, is goed. We gaan gewoon met de tijd mee, de kaart blijft op kleine wijzigingen na hetzelfde. Wat meer vegetarische gerechten, maar zeker geen grote veranderingen niet op de kaart en niet in het concept”, zo sluit Kevin af.

Voortaan is dit Café De Beuk
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding