Afgelopen maandag werd het contract ondertekend door Kevin, Myrthe, Michael en zijn moeder Tonnie.
Afgelopen maandag werd het contract ondertekend door Kevin, Myrthe, Michael en zijn moeder Tonnie.

Van sportcafé naar café d'n Toel

Algemeen Bedrijfsnieuws

Olland – Het is bekend wie de nieuwe uitbaters worden van café d'n Toel in Olland. Het Ollandse echtpaar Kevin en Myrthe Kuijs gaat de uitdaging aan. Op dit moment runnen ze nog sportcafé de Streepen.

"Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik nog eens een echt bruin café zou willen runnen. Er zijn al wel eens aanbiedingen geweest van andere cafés, maar deze kans wilde ik niet laten liggen", vertelt Kevin blij. De keuze om de stap te maken komt net op het moment dat het duo een zoon heeft gekregen. Vandaar dat het voor hen goed uitkomt dat het avontuur op 1 april 2020 gaat starten. "Dan kunnen we ons nog even voorbereiden", zegt Kevin, die in februari met zijn gezin binnen Olland zijn verhuisd naar het Dorpsplein. "Ik hoop vanaf 1 maart een maand mee te draaien om de zaak te leren kennen. Daarna gaan we met heel veel plezier aan de slag."

Ook Myrthe zal straks gedeeltelijk in het café werkzaam zijn. Samen hebben ze een duidelijk beeld hoe ze d'n Toel willen gaan runnen. "We willen dat het sowieso zijn functie als bruin café blijft behouden. Vooral nu er nog maar één café in Olland open is. Daarnaast gaan we het terras aankleden en een kleine lunchkaart aanbieden. Maar we hoeven niet veel te veranderen. We zien wel hoe het daarna gaat lopen." Wat wel gaat veranderen is de naam. Wat die naam wordt, weten Kevin en Myrthe nog niet. Dat zal nog bekend worden gemaakt. Een horecamakelaar is op dit moment bezig om een nieuwe eigenaar te vinden voor sportcafé de Streepen. Voorlopig blijft Kevin dat gewoon doordraaien.

Michael Toelen, eigenaar van café d'n Toel, maakt de overstap naar café Oud Rooij. Het is nog niet bekend wanneer die kroeg heropend wordt.