Afbeelding
Foto: Esmee Frieser

Sloop voormalig Fioretti College van start

Algemeen Roois nieuwsbericht

Sint-Oedenrode – De sloop van het voormalig Fioretti College aan de Kasteellaan gaat eindelijk van start. A. van Liempd sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode neemt de klus voor haar rekening. De buurt is inmiddels door het bedrijf geïnformeerd dat de sloop op 25 november gaat beginnen.

Behalve de sloop zorgt Van Liempd ook voor de asbestsanering van het gebouw dat tot 1 januari 2019 fungeerde als verzamelpand voor startende bedrijven. Dit jaar heeft het gebouw leeg gestaan en werd het afgezet. Op 25 november starten de machinale sloopwerkzaamheden. Volgens het sloopbedrijf staan veiligheid en kwaliteit voorop. Dat laat het in een schrijven aan de buurt weten. Zodra het slopen begint is het strippen en saneren van aanwezige asbest al achter de rug. 
Om trillingen zoveel mogelijk te beperken, gebruikt Van Liempd bij de machinale sloop een sorteergrijper om de gebouwdelen één voor één af te breken. Hierdoor kunnen de delen gecontroleerd worden afgebroken. De machines van Van Liempd zijn voorzien van geluiddempende voorzieningen om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Om stofoverlast te voorkomen wordt gebruik gemaakt van watersproeiers en eventueel stofdoeken aan de bouwhekken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. De verwachting is dat de sloop circa 12 december is afgerond. Na die datum wordt het terrein opgeruimd en aangevuld met zwarte grond en tenslotte ingezaaid.