Betsie op haar vertrouwde plek achter de kassa.
Betsie op haar vertrouwde plek achter de kassa. Foto: Nienke Habraken

Nog een koningin van de kassa neemt afscheid

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Er staat een bijzondere dag te wachten op Betsie van Dijk. Woensdag 27 juli neemt ze afscheid van haar vertrouwde plek achter de kassa van de Jumbo aan de Hertog Hendrikstraat. Na 50 jaar hard werken in diverse winkels, waarvan de helft van de tijd bij de Jumbo, sluit ze haar carrière af.

“Ik heb vooral met Conny van Rooyen leuke dingen meegemaakt, we hebben heel wat afgelachen”, vertelt Betsie. Conny nam in maart dit jaar afscheid de Jumbo en haar collega’s. “Dan zaten we allebei achter de kassa, met de rug naar elkaar toe. Dan kreeg je ineens een prei of wortel in je gezicht”, grinnikt Betsie. Niet alleen met haar geliefde collega’s bouwde ze een band op, ook met klanten. “Je ziet hen wekelijks en maakt een praatje, dat ga ik missen.” Ook de klanten gaan dit missen is te merken aan de vele reacties die Betsie voor haar officiële afscheid al heeft gekregen.  

Betsie heeft veel veranderingen meegemaakt. De meeste recente verandering is de zelfscan die de Jumbo aan de Hertog Hendrikstraat nu heeft. “Het persoonlijke gaat er af, dat vind ik zelf heel jammer”, legt de caissière uit. Toch heeft ze altijd genoten van haar werk. Ze is benieuwd naar wat woensdag gaat brengen. “Ik werk van 9 tot 5, dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik laat het over mij heen komen”, sluit ze af.