Afbeelding
Foto: Kim Vulders

Bezorging van DeMooiRooiKrant, dat houdt wat in…

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - 36 Bezorgers aansturen, voor 40 wijken in 4 kernen waarvoor 12.000 kranten gedrukt worden. Het is een hele klus én een waar je áltijd bovenop moeten zitten. Met een enorm enthousiasme wordt dit door de redactie van DeMooiRooiKrant gecoördineerd.

Compliment
Wat gebeurt er als een wijk geen bezorger heeft? Tot op heden wordt na opzegging van een wijk, soms al een nieuwe bezorger aangedragen door de bezorger die stopt, en anders is de wijk na vermelding in de krant weer vrij snel ingevuld. De oproep die eens in de zoveel tijd in de krant komt voor de openstaande wijken, zoals de wijk heet waarvan de vaste bezorger opgezegd heeft, wil dus niet zeggen dat daar geen krant bezorgd wordt. Als ze in de krant staan, is DeMooiRooiKrant op zoek naar een nieuwe vaste bezorger.

Wanneer deze vaste bezorger niet tijdig vervangen kan worden, hebben ze voor deze openstaande wijk vaste invallers, die door heel Sint-Oedenrode inspringen indien nodig. Naast deze vaste invallers springen ook de mensen op kantoor in en lopen een wijk als dat nodig is. Op dat moment wordt een uur ‘verkoop’ of ‘redactie’, een uur ‘wandelen’. “Want”, zo is de betrokken reactie: “Het kan niet zijn dat iemand de krant niet kan krijgen”. Een heel enkele keer komt het voor dat er een wijk is die niet bezorgd kan worden. Dat kan om uiteenlopende redenen zijn. Het is nog maar een paar keer gebeurd. Soms is een gele krantenbak ingezet om een wijk toch te voorzien. De communicatie vindt dat plaats via www.mooirooi.nl

Creatief
De redactie merkt zo af en toe dat mensen zich zorgen maken dat we geen bezorgers kunnen vinden. Het hoort ook de geluiden van andere kranten, dat de bezorging een steeds groter probleem wordt. Dat valt in Rooi 100% mee en om dit voor te zijn in Sint-Oedenrode, wordt er ook op creatieve manier gezorgd dat iedere inwoner zonder nee-nee sticker blijvend kan genieten van de krant.

Ervan uitgaande dat een team, dat kan zorgen voor een goed gelezen huis-aan-huisblad iedere week in de bus, creatief genoeg is om te zorgen dat de inwoners van Sint-Oedenrode zich geen zorgen hoeven te maken. Heb jij ook zin om als vaste invaller op de radar van MooiRooi te verschijnen? Ze heten je van harte welkom. Bel naar 0413-479322, mail naar redactie@mooirooi.nl of loop eens binnen: Mediahuis Meierijstad – Heuvel 7.