Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Daisy wil een respijthuis in Meierijstad opzetten

Roois nieuws

Meierijstad - De tijd en plaats om op adem te komen en zelf weer de regie in handen te krijgen. Dat is het doel van de Schijndelse Daisy van Zoggel. Na heel wat research en gesprekken begint haar plan steeds meer vorm te krijgen. Voor ze subsidies en dergelijke kan aanvragen voor het respijthuis moet eerst haar stichting in orde zijn. Daarom is Daisy op zoek naar bestuursleden.

“Het idee is vorig jaar ontstaan toen het bij mijzelf even niet goed ging”, licht ze toe. “Ik had echt even de tijd nodig om tot rust te komen.” Aan een hotel zitten veel kosten verbonden, wat ook niet altijd mogelijk is weet de Schijndelse. Daisy ging opzoeken of het al bestond, een respijthuis. “Het bestond wel, maar niet echt in de buurt. In Baarle-Nassau ligt een rusthuis”, vertelt ze. Voorheen werkte Daisy bij een stichting. Daar had ze al de nodige contacten opgedaan. Ook kwam ze in contact met de oprichter van het respijthuis in Baarle-Naussau. “Hij heeft mij op weg geholpen, daardoor weet ik beter welke stappen ik moet zetten.” Ondertussen ging het gelukkig al beter met Daisy. “Ik werd eindelijk weer de oude. Toen ben ik écht actie gaan ondernemen”, vertelt ze enthousiast. Ze schakelde een bureau in voor hulp bij het ondernemingsplan en financieel plan. 

Daisy vindt het vooral belangrijk dat de drempel voor mensen laag ligt om in haar respijthuis te komen. “Ik wil een rustplek bieden, niet alleen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen die in scheiding liggen, mantelzorger zijn. Eigenlijk iedereen die het nodig heeft. Ik wil ook niks met een indicatie van een huisarts”, vertelt de oprichtster. Wel gaat ze herstel en zelfregie cursussen aanbieden. Daarvoor heeft ze al samenwerkingen op de planning staan met diverse stichtingen. Momenteel blijft ze hangen op het stukje subsidie, wat ze hard nodig heeft om haar droom te verwezenlijken. Inmiddels zijn er verschillende partijen enthousiast over haar idee. Zo is de kans groot dat ze vanuit de Rijksoverheid subsidie kan ontvangen. 

“Ik ben bezig om een stichting te vormen. Hiervoor heb je een bestuur nodig en daar ben ik nu naar op zoek. Zodra het bestuur compleet is, kan ik de subsidieaanvragen indienen.” Zelf wordt Daisy coördinator, maar ze is nog op zoek naar een voorzitter, secretaris en penningmeester. “Het gaat om een nieuw opgerichte stichting waarvan het beestje nog een naam moet krijgen. De stichting gaat een zelfstandige stichting worden die zich inzet voor mensen die ontwricht zijn in de maatschappij. Onze visie op herstel is gericht op het weer in handen nemen van het eigen leven”, vertelt Daisy.

Wil je meer weten over de functies of heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met Daisy van Zoggel: dvzoggel@live.nl of 06-46789888 .