Afbeelding

D’n Dommel goes St. Patrick’s Day: een weekend vol Ierse invloeden

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Aankomend weekend staat bij Tapperij en Eeterij D’n Dommel in het teken van St. Patrick’s Day. Wijnald Koolen, eigenaar van D’n Dommel & Ierlandfanaat Patrick Bellemakers liepen al langer met het idee rond, maar vanaf zaterdag barst het feest los met verschillende bandjes, Guinness van de tap en op zondag een Irish Breakfast tijdens de lunch.

Patrick vierde zijn 40e verjaardig in Dublin. Om gezondheidsredenen wordt dit jaar zijn 50e verjaardag met St. Patrick’s Day in Sint-Oedenrode gevierd en wel in D’n Dommel. “We hebben er een speciaal weekend van gemaakt met feestelijke Ierse folkmuziek”, aldus Wijnald. D’n Dommel wordt zelfs in de groene Ierse kleur versierd. Men kan genieten van Guiness van de tap en op zondag kan men tijdens de lunch genieten van een typische Irish breakfast. D’n Dommel wil hiervan een jaarlijks terugkerend evenement maken.

Op zaterdag om 21u komt Jolly Matthews. Zij spelen snelle folkrock, afgewisseld met sfeervolle luisternummers, een snufje Balkan, wat country en een mespuntje Klezmer. Een combinatie van covers van bekende folkbands als The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners, aangevuld met eigen werk, wat naadloos past tussen bekende meezingers. Op zondag treedt Los Paddies op om 15u. Het repertoire van de band is een unieke mix van levendige Ierse volksmuziek en warme en opwindende Tex Mex klanken, daarnaast omlijsten ze dat met wereldmuziek uit allerlei richtingen. Geinspireerd door optredens van bands zoals de Ierse Pogues en Dubliners en de Amerikaanse Texas Tornados spelen Los Paddies de avond vol met stampende Ierse ritmes, razende Mexicaanse polka’s en gevoelige balads.