Bas Verbakel met één van zijn kinderen,
Bas Verbakel met één van zijn kinderen, Foto: Jos van Nunen

Nijnselse dorpsquiz moet verenigingen verbroederen

Roois nieuws

Nijnsel - Vrijdag 4 maart vindt de eerste editie plaats van de Nijnselse verenigingsquiz “De avondetappe”. De avond begint om 17:30 uur met het ophalen van het boekje bij het Nijnselse ontmoetingscentrum ‘de Beckart’. Hier moet om 00:00 ook weer het boekje met de antwoorden worden ingeleverd. Drie weken later (vrijdag 25 maart) hopen ze dat de winnaars bekendgemaakt kunnen worden op een spectaculaire avond waarbij ouderwets gefeest kan worden.

Volgens Bas Verbakel – die vorig jaar de pubquiz organiseerde voor voetbalclub Nijnsel – was het idee nu om meer Nijnselse verenigingen te betrekken met een quiz. “De bekende formule van een dorpsquiz is daar geschikt voor”, zo zegt hij. Naast het voetbal is ook de activiteitencommissie van de tennis betrokken om meer mensen te bereiken. Bas: “Hopelijk spoort iedere Nijnselse vereniging haar leden aan om mee te doen”..

“Het moeten twee fantastische avonden worden waarin je niet alleen speelt voor de gezelligheid en eeuwige roem, maar ook voor een goed doel.” Het inschrijfgeld van € 25,- per team vloeit namelijk in geldprijzen terug naar de Nijnselse verenigingen. “Je hoeft niet per se uit Nijnsel te komen om mee te doen aan de quiz, maar qua goed doel kun je alleen voor één of meerdere Nijnselse verenigingen spelen. Kennis over het dorp Nijnsel zal een meerwaarde zijn in de quiz. Echter dat is kennis over pakweg sport en muziek ook.”

In een race tegen de klok moeten vrienden, familie, en/of clubgenoten 90 vraagstukken beantwoorden over 6 categorieën.  Teams van 4 tot 8 personen werken vanuit een thuislocatie de vragen af. Inschrijven is eenvoudig. Door een teamnaam met captain door te appen naar 06 52301733 schrijf je je in, waarna je een Tikkie ontvangt en je inschrijving definitief is bij betaling. Inschrijven kan tot 21 februari!

“En de eerste punten zijn te verdienen met een originele teamnaam. De meest creatieve volgens de jury begint de quiz met alvast drie punten in de pocket”, roept de organisatie op. Dus schrijf je snel in en have fun!