Het aantal positieve testen gedurende de laatste twee weken is hoog maar stabiel
Het aantal positieve testen gedurende de laatste twee weken is hoog maar stabiel Bron: RIVM Esri

Coronacijfers Meierijstad hoog, maar redelijk stabiel

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Het aantal corona positieve testen in de gemeente Meierijstad is de laatste weken hoog, maar door de bank genomen wel stabiel. De cijfers op weekbasis schommelen al zo’n twee weken rond de 230 positieve testen per zeven dagen. Het aantal ziekenhuisopnames de afgelopen maand bedroeg zes en twee mensen waarvan bekend is dat ze met het coronavirus besmet waren overleden in deze periode.

Omdat de cijfers per dag behoorlijk in aantal af kunnen wijken, geeft het weekcijfer een beter beeld van het werkelijk verloop van het aantal positieve testen. In de afgelopen vier weken liep het aantal positieve testen per dag uiteen van negen op 10 februari tot zestig op 5 maart. Op weekbasis varieerde dat cijfer over de zelfde periode tussen 111 en 244. Daarbij moet worden opgemerkt dat de laagste aantallen zijn geteld in het begin van de periode toen het volop winter was en de teststraten zelfs enkele dagen waren gesloten. Als we kijken naar de laatste twee weken, dan ligt het aantal besmettingen per week tussen 222 en 244.

Als we over een langere periode terugkijken naar het aantal positieve testen, dan zien we dat sinds een week ook het aantal testen op basis van de laatste twee weken vrij stabiel is en varieert tussen 446 en 472. Gedurende de afgelopen maand liep dat getal op van 217 naar 472. Ook de cijfers van de laatste drie en vier weken stegen en liepen op van respectievelijk 372 naar 702 en van 478 naar 835 positieve testen.