Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

N!SO roept hulp in om leegstand op te lossen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Leegstand is ook in Sint-Oedenrode een probleem. Om dat zo goed als mogelijk op te lossen heeft Natuurlijk! Sint-Oedenrode hulp in geroepen. Samen met winkeliersvereniging Rooi2000 en het Centrummanagement is een professional in de arm genomen om de strijd aan te gaan. Dat laat Ralf Dirven, als bestuurslid van Natuurlijk! Sint-Oedenrode, weten aan DeMooiRooiKrant.

Daarmee gaat nog een munitiedepot open. De gemeente kwam eerder al op de proppen met het project Volop Meierijstad. Dat heeft al een succesje geboekt door een pand aan de Borchgrave te vullen. Volop Meierijstad bemiddelt tussen ondernemers en vastgoedeigenaren om tot een gunstige overeenkomst te komen.
De professional die door de Rooise partijen is aangesteld weet ook hoe de hazen lopen. Hij zal inventariseren wat oplossingen kunnen zijn voor korte en lange termijn. Daarbij zal hij veel gesprekken gaan voeren met ondernemers en andere belanghebbenden. Gelukkig is het probleem qua leegstand in Sint-Oedenrode niet zo groot in vergelijking met andere dorpen als bijvoorbeeld Veghel en Boxtel, maar bijvoorbeeld de Borchgrave wordt als een doorn in het oog ervaren en Natuurlijk! Sint-Oedenrode hoopt dat er oplossingen voor worden gevonden. Ook is de invulling van de Albert Heijn een uitdaging wanneer deze gaat verhuizen naar de Borchmolendijk.

Lees woensdag een interview met Ralf Dirven in DeMooiRooiKrant