Logo mooirooi.nl
Marco (l) en Erik (r) met tussen hen in de complete ploeg.   | Fotonummer: 32887c
Marco (l) en Erik (r) met tussen hen in de complete ploeg. (Foto: Willy Lathouwers)
Sport

Rooise teamleiders trots op dames U23 team

  Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 8 februari werd in 't Spectrum in Schijndel de jaarlijkse wieleravond van Wielervereniging Schijndel gehouden. Alle categorieën werd aan het publiek voorgesteld. Speciale aandacht ging uit naar het nieuwe dames U23-team van ploegleider Erik Lathouwers en assistent ploegleider Marco van Esch beide uit Sint-Oedenrode. In het team rijden o.a. Lieke Nooijen (afgelopen jaar brons op het WK in Yorkshire) en Femke Gerritse (Nederlands kampioen bij de dames junioren).

Nadat Wielervereniging Schijndel enkele maanden geleden de oprichting van het vrouwen U23 bekend maakte is er achter de schermen veel gebeurd. Een van de dingen was om alle sponsoren een geschikte plek te geven op het nieuwe tenue. Dit tenue, welke in dezelfde stijl is als het verenigingstenue, is nu per 1 januari de outfit van het U23 team.

Op het tenue van de beloften vrouwen van WV Schijndel zal prominent het Stanza Die Making logo te zien zijn met daarnaast ook het logo van het moederbedrijf KDM-Pack van zaakvoerder en wielerliefhebber Koen De Mets. Het UCI continental team Parkhotel Valkenburg zal als co-sponsor ook zorgen voor ondersteuning. Het team van WV Schijndel fungeert als satelliet formatie. De al aan WV Schijndel gebonden sponsor ZZPR.nl draagt een extra steentje bij aan de ontwikkeling van het vrouwen wielrennen in Nederland. Naast nieuwkomers Matching Pool en Chiropractie Vught hebben ook de vertrouwde sponsors van WV Schijndel hun plaats gekregen op de kleding waardoor er een uniforme uitstraling is met de overige categorieën van de ambitieuze vereniging uit Oost Brabant.

WV Schijndel is er in geslaagd om de succesvolle lichting junior-vrouwen van 2019 met o.a. bronzen medaille winnares op het WK, Lieke Nooijen, en nationaal kampioene Femke Gerritse, nagenoeg te behouden voor de nieuwe U23 formatie. Zes rensters maakten de overstap naar WV Schijndel waardoor de formatie uit elf rensters zal bestaan.

Het team voor 2020 bestaat uit
Julia van Bokhoven, Emma Boogaard, Leonie Bos, Marit Cent, Femke Gerritse, Dieke Hendriks, Tamara van der Horst, Berit Huiting, Pien Limpens, Lieke Nooijen en Anne van Rooijen. Ploegleider: Erik Lathouwers. Ass. Ploegleider: Marco van Esch
Ass. Ploegleider: Bart Faes (Parkhotel Valkenburg Cycling team). Algemene leiding dames categorieën: Angelo van Melis.
Alle overige 130 leden van WV Schijndel zullen net als in 2019 rijden in het vertrouwde tenue met hoofdsponsor Output Professional audio, video & lighting op de borst. Opleiding en plezier hebben in de wielersport staat nog steeds centraal binnen de vereniging. Stanza Die Making NV is met meer dan 30 jaar ervaring en 40 gespecialiseerde medewerkers uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande Belgische producenten van stansvormen en toebehoren. Stanza Die Making NV is een dochterbedrijf van KDM-Pack. https://www.stanza.be/nl
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!