Blaasmuziek Plus - 15 jaar Blaaskapel Tiona

Roois nieuws
Op zaterdagavond, 26 oktober vindt in ’t Leeuwke in Nijnsel Blaasmuziek Plus plaats. Een super gezellige muziekavond met een grote verscheidenheid aan artiesten. Dit jaar zal Blaaskapel Tiona, in verband met haar 15 jaar bestaan, een groot aantal nieuwe muziekstukken ten gehore brengen. Echte originele blaasmuziek uit Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Omdat deze editie samenvalt met het 15 jaar bestaan van onze blaaskapel heeft stichting Tionavrienden besloten om deze avond iedereen gratis toegang te geven.

De zaal gaat open om 19:00 uur en Jan van der Heijden zal u muzikaal welkom heten. Jan heeft als troubadour zijn sporen meer dan verdiend en met zijn geweldige uitstraling en presentatie weet hij zijn luisteraars altijd meteen aan zich te binden. Blaaskapel Tiona laat u op deze avond genieten van een jong en aanstormend muzikaal talent uit Sint-Oedenrode. Matthijs Lemmens, 12 jaar oud, zal op zijn klarinet twee solo stukken spelen met begeleiding van onze blaaskapel. Mathijs is een leerling van Ria Boeijen en krijgt wekelijks les bij MIK Kunsteducatie. Dat er veel muzikaal talent schuilt in Mathijs heeft hij op zijn zeer jonge leeftijd al ruim bewezen. Zijn deelname aan diverse solistenconcoursen, maar vooral zijn presentatie tijdens het Mathieu Dirven Concert in Kasteel Henkenshage, heeft bij iedereen een grote indruk achtergelaten.
Wij zijn trots dat wij u kunnen melden dat vanwege het jubileum van Blaaskapel Tiona Hans van der Velden, dirigent van Harmonie Nijnsel en afgestudeerd trompettist aan het conservatorium van Hilversum, zich bereid heeft verklaard om twee muziekstukken samen met onze blaaskapel als solist uit te voeren. Twee geweldig mooie muziekstukken die wij u zeker kunnen aanbevelen.

Natuurlijk is er op deze avond ook weer plaats ingeruimd voor een humoristisch intermezzo, zodat ook de lachspieren niet vergeten worden. Har en Bar zijn twee jongens van de straat, het zijn rasartiesten van het zuiverste soort. Har zat al op jonge leeftijd in de goudhandel en valse gitaren maar hij heeft van alles gedaan in zijn leven, van biervilt-ontwerper tot afdelingshoofd van zijn glazenwassersbedrijf. Bar doorliep zijn carrière van hondenuitlater tot plantsoen-ontwerper bij de gemeente, ook was hij directeur groothandel merkkleding, aftershave en lingerie. Dit duo is blijven hangen in de jaren zeventig. Zij zijn beiden lid van de Mary (tik) Servaas fanclub en hun favoriete nummer is natuurlijk Mexico.
De avond zal worden afgesloten met de geweldige feestzanger ‘Kapalone’ die u beslist niet mag missen en waarover nog lang zal worden nagepraat. Zijn repertoire bevat Nederlandstalige meezingers, eigen nummers, maar ook Engelstalige songs. Gezelligheid staat voorop. Dus wordt het een avond om niet snel te vergeten.

Kortom, een gratis avond vol muzikaal vermaak in de geweldige ambiance van zalencentrum ’t Leeuwke te Nijnsel. Wij zien u graag terug op zaterdagavond 26 oktober, voel je welkom en breng gerust je buren en vrienden mee!