RDS en DOG in evenwicht in vriendschappelijke ontmoeting

Roois nieuws
Al jaren beginnen beide clubs het seizoen met een vriendschappelijk treffen tegen elkaar. Afgelopen donderdag was DOG uit Uden gastheer.

Aan twaalf borden werd gedamd en vormde tevens een graadmeter hoe de clubs bij de opening van het seizoen er voor stonden. RDS begon zeer voortvarend en kwam al snel op een ogenschijnlijk comfortabele 4-0 voorsprong. Wim Vloet en Piet van Erp overspeelden min of meer hun tegenstander.

Frans van Hek van DOG zorgde dat de spanning weer terug kwam en wist een vroege voorsprong van een schijf om te zetten in winst. Door winst van Harm van der Veen, die aan twee borden speelde, tegen Aggie de Vent liepen de rooienaren echter weer uit.
Piet Gabriëls en Anton Verwijst wonnen hun partij en zorgden vervolgens ervoor dat DOG het evenwicht herstelde. Aan bord 1 sleepte Leo van Vlerken een remise uit het vuur tegen de Udense topper Soender Kalpoe en mocht RDS hopen op een goed resultaat. Die hoop werd meteen teniet gedaan door Henk van der Heijden die enigszins fortuinlijk RDS’er Jan Vervoort versloeg en RDS op een 9-7 achterstand zette. Doordat Harm van der Veen aan bord 11, Mies van Berlo en Martien van Erp in remise moesten berusten was alle hoop gevestigd op Gerben te Raa. De rooise clubkampioen had in Dick Minnee een erg taaie tegenstander maar via een verraderlijk zetje in het eindspel verraste Gerben zijn tegenstander en won. Met 12 -12 werden de punten uiteindelijk gedeeld.

Uitslagen:
1. Soender Kalpoe - Leo van Vlerken 1-1
2. Jozef Donkers - Wim Vloet 0-2
3. Dick Minnee - Gerben te Raa 0-2
4. Johan Rijnen – Mies van Berlo 1-1
5. Jeffrey Pals – Piet van Erp 0-2
6. Geert Hendricks – Martien van Erp 1-1
7. Henk van der Heijden – Jan Vervoort 2-0
8. Anton Verwijst – Piet van Hoof 2-0
9. Piet Gabriëls – Martien Raaijmakers 2-0
10. Frans van Hek – Wim Goossens 2-0
11. Ad Peerenboom – Harm van der Veen 1-1
12. Aggie de Vent – Harm van der Veen 0-2