Afbeelding

Lentekriebels bij Polyhymnia

Roois nieuws
“We hadden het liedje over de mooie maand april bijna geschrapt, zo slecht als die bezongen maand tot nu toe was,” aldus de voorzitter van Polyhymnia. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan. Het koor kreeg namelijk een van de eerste prachtige lentedagen cadeau bij hun lenteconcert afgelopen zondag.

Het gedempte licht van de lentezon scheen door de hoge ramen van de Knoptoren op een koor dat zong met alles wat ze in zich hadden. Dirigent Nicole Friedrich-Krijnen is een veelzijdig muzikaal talent. Dirigeren ziet er bij haar uit als dansen met de handen. De gekozen lenteliederen, wiegeliederen en dansliederen werden in allerlei talen gezongen. Zelfs in het Ests, waar het koor heel even over struikelde. De koorleden moesten hier zelf het hardste om lachen. Jacob Haan las enkele van zijn korte gedichten voor, overwegingen over de kleinheid én de grootsheid van het leven. De mens is één ogenblik in de eeuwigheid, één korrel zand op een onmetelijk strand.
Het bijzondere van het concert was dat het een expo-concert was. Een heleboel koorleden blijken namelijk niet alleen met hun stem, maar ook met hun handen of hun pen mooie dingen te kunnen neerzetten: schilderijen, keramiek, beelden, gedichten en foto's.

In deze tijd van “zeg maar gerust nul” subsidie, zoekt Polyhymnia naar andere mogelijkheden om financieel gezond te blijven. Die vonden ze onder andere in een loterij, met als hoofdprijs een kleurig tweeluik van Annie Thijssen-Dortmans, en een veiling. Behalve dat Polyhymnia prachtige concerten geeft, is het goed om te zien hoe bijdetijds dit koor blijft met deze verrassende combinatie van kunstvormen.

Mia van Boxtel 
 
 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding