Afbeelding
Foto: Jos van Nunen 2022

De levende Kerststal in Olland

Religie

Olland - Op zaterdag 9 december is op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd. Met dank aan alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken om dat ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen. Ga er eens een kijkje nemen!

Op Kerstavond, zondag 24 december van 19.00 tot 20.30 uur komt het kerstverhaal op het Dorpsplein tot leven. De mooie beelden in de stal worden op die avond tijdelijk omgeruild voor levende figuren. Mooi, dat weer een aantal inwoners van Olland bereid zijn hun dagelijkse kloffie te verruilen voor een herders- of koningskostuum en daarmee voor even terug te gaan naar die tijd, al meer dan 2000 jaar geleden….En twee trotse ouders zullen met hun jonge aanwinst voor altijd bekend staan als Jozef, Maria en het kindje Jezus uit de Ollandse kerststal. Een grote, helder verlichte kerstster leidt je ‘s-avonds naar de stal op het Dorpsplein, waar ze dan eindelijk een slaapplek hebben gevonden. Daar wordt het kerstverhaal verteld, met hier en daar wat Ollandse details en er wordt sfeervolle muziek gespeeld door de Ollandse Dorpskapel.

Ze willen graag de levende kerststal als een mooie Ollandse ontmoetingsplek op Kerstavond in stand houden. Kom daarom allemaal op de 24e december de speciale Kerstsfeer proeven rondom de brandende vuurkorven. Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein. De kerststal met beelden is ook daarna nog te bezichtigen t/m 5 januari 2024. Je kunt er tegen betaling van een kleine bijdrage een kaarsje aansteken (dat kan op Kerstavond natuurlijk ook). De opbrengst daarvan gebruiken we voor de instandhouding van de (levende) kerststal. Enkele dagen voor kerst wordt er door de kerststalcommissie een kleine attentie bezorgd bij enkele (oudere) Ollanders. Tot 24  december om 19.00 uur op het Dorpsplein in Olland!