De leerlingen worden op deze wijze ontvangen!
De leerlingen worden op deze wijze ontvangen! Foto: Jeroen van de Sande

Meierijstad on Stage biedt kansen voor gelukkige toekomst

Regionieuws

Meierijstad - Dit schooljaar vindt een nieuwe editie van Meierijstad on Stage plaats. Deelnemende scholen het Elde College en het Fioretti College zijn inmiddels gestart. On Stage is een maatschappelijk initiatief: een Positief Podium voor jongeren. Zij krijgen toegang tot een nieuw, lokaal, duurzaam en persoonlijk netwerk in het lokale bedrijfsleven. Hier worden toekomstdromen gedeeld en kansen geboden. Ambassadeur is onderwijswethouder Johan van Gerwen. Inmiddels hebben zich al een behoorlijk aantal beroepsbeoefenaars gemeld voor deelname, maar een veelvoud is nodig om voor alle leerlingen een goede ‘match’ te vinden. 

,,Meierijstad on Stage helpt dit schooljaar zo’n 900 leerlingen van het VMBO in Meierijstad (leerjaar 2 en 3) bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst” aldus projectleider Harm van Son. ,,Dat doen we met een uitgebreid voortraject en trainingen op school, een groot ‘Beroepenfeest’ en met een Doe Dag. De vorige editie afgelopen schooljaar werd door deelnemers als zeer positief beoordeeld, door beroepsbeoefenaars zelfs met een dikke 8.”

Uitdaging
Harm van Son besluit: ,,Het vinden van geschoolde en gemotiveerde medewerkers, bij voorkeur uit de eigen regio, is en blijft voor werkgevers een grote uitdaging. Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en potentiële werkgevers is dus heel belangrijk. Elk bedrijf, groot of klein en in elke branche kan deelnemen. Het beroepenfeest vindt plaats op donderdag 2 maart 2023 in de Koekbouw op de Noordkade en de Doe Dag (bezoek op locatie bij bedrijven) op donderdag 16 maart. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.meierijstadonstage.nl/aanmelden. Voor meer informatie www.meierijstadonstage.nl.

/// einde bericht. Voor meer informatie mail naar mail@meierijstadonstage.nl of bel met Harm van Son, 06-20128637