Afbeelding
Foto: Wiek van Lieshout

Gemeente trakteert op fietspuzzeltocht

Regionieuws

Meierijstad - Wie jarig is trakteert! Meierijstad bestaat vijf jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Wie jarig is trakteert, maar hoe trakteer je je inwoners? 

Door de inwoners mee te laten genieten van al het moois in Meierijstad. Dit wil Meierijstad doen door aan alle inwoners een fietspuzzeltocht aan te bieden. Op pad door Meierijstad! Dinsdag fietste burgemeester Kees van Rooij en kinderburgemeester Elin de Baaij vanuit Schijndel, samen het eerste deel van de fietspuzzeltocht ‘5 jaar Meierijstad’. Burgemeester van Rooij: “Het is een mooie en gevarieerde puzzeltocht, met vragen van allerlei aard over Meierijstad. Heel leuk en leerzaam en voor jong en oud! Je komt langs mooie plekken en bent zo een paar uur actief bezig.” De fietspuzzeltocht is circa 25 kilometer. De fietstocht start in Schijndel en gaat via mooie plekjes richting Sint-Oedenrode en weer terug naar Schijndel. 

Aan de hand van aanwijzingen en opdrachten fiets je de route. Het fietspuzzel routeboekje is gratis te verkrijgen bij een van de Toeristische Informatiepunten (TIP’s) en op het gemeentehuis in Veghel en Sint-Oedenrode. Kijk voor de adressen van de TIP’s op: www.bezoekmeierijstad.nl/plan-je-bezoek/informatiepunten. 

Alternatief

Om inwoners die niet in gelegenheid zijn om de puzzeltocht per fiets te maken is er een alternatief bedacht in de vorm van een autopuzzeltocht. Op deze manier kan iedereen meedoen. De autopuzzeltocht gaat door de 13 kernen van Meierijstad (deze route is ook te fietsen) en is bijna 70 kilometer lang. Deze autopuzzeltocht is ook gratis af te halen bij de Toeristische informatiepunten en op het gemeentehuis in Veghel en Sint-Oedenrode. De adressen van de TIP’s zijn te vinden op https://www.bezoekmeierijstad.nl/plan-je-bezoek/informatiepunten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding