Afbeelding

Eerde op de kaart: nieuwe website over Eerde

Regionieuws Meierijstad

Meierijstad - Vol trots werd op zaterdag de website ‘Eerde op de kaart’ gelanceerd. Klokslag 12.00 uur stond de website online. Een speciaal cadeau op 5 december: een gloednieuwe site, zorgvuldig samengesteld voor iedereen die op een of andere manier verbonden is met het dorp Eerde. Een website met een canon over de geschiedenis en allerlei feitjes en wetenswaardigheden over Eerde. De samenstellers hopen hiermee Eerde (nog beter) op de kaart te zetten!

De werkgroep Eerdelogie zocht al langer naar een mogelijkheid om de geschiedenis van Eerde digitaal beschikbaar te stellen via een canon. Maar hoe mooi zou het zijn om alle informatie over Eerde beschikbaar te stellen via een Eerdse website?

De website ‘Eerde op de kaart’ bracht de oplossing. De samenstellers van deze website, Elles Ploegmakers en Antoinette van de Burgt, gaven de werkgroep de gelegenheid om de canon op deze nieuwe site te plaatsen.

Naast de historie van Eerde is er nog veel meer informatie te vinden. Een groot aantal verenigingen is in beeld gebracht. Er wordt uitgebreid ingegaan op de recreatiemogelijkheden en de mooie plekjes in Eerde. Verder zijn er verschillende lijstjes te vinden met allerlei wetenswaardigheden. Er wordt teruggeblikt op bijzondere evenementen en ook belangrijke informatie ontbreekt niet. Kortom, te veel om op te noemen. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.eerdeopdekaart.nl