Drukte bij een van de voorstellingen van vorig jaar
Drukte bij een van de voorstellingen van vorig jaar

Luuk’s poppentheater voor het zevende jaar van start

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – Vijf weken lang tovert Luuk Petersen van Luuk’s poppentheater weer een lach op het gezicht van tientallen kinderen. Voor het zevende jaar op rij staat hij met zijn theater op het Kerkplein. Vanaf aankomende zaterdag, 18 juli, is hij hier weer te vinden om de jonge toeschouwers te vermaken.

Voor het theater hoeft geen vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. Er moet simpelweg melding van gemaakt worden. “Op het moment dat we dat deden voor dit jaar, mocht het nog niet doorgaan. Landelijk werd alles afgelast”, vertelt organisator Jan de Werdt. Vanaf 1 juli mag Luuk weer doen waar hij zo goed in is: jonge jongens en meisjes vermaken. Direct maakte Jan weer melding. “Je moet dan een situatie schetsen hoe je het wil inrichten. Luuk staat met zijn rug naar de kerk, dan krijg je kinderen op een kleed, daar achter banken voor nog meer kinderen.” Daar om heen wordt het afgezet, zodat ouders afstand kunnen bewaren.

De voorstellingen worden goed bezocht. Als het weer meezit nemen er al gauw tientallen toeschouwers een kijkje. “Luuk is een top poppentheaterspeler”, vertelt Jan enthousiast. Hij merkt dat niet alleen de (klein)kinderen het prachtig vinden, maar dat opa’s en oma’s vaak net zoveel genieten. “Het is leuk voor iedereen, jong én oud”, vertelt hij lachend. Luuk is een echte Rooienaar, maar ook bekend buiten Sint-Oedenrode. Hij heeft zelfs voorstellingen gegeven in het buitenland.

Een aantal weken geleden trad hij nog op voor de leerlingen van de Odaschool. Dat werd met veel enthousiasme ontvangen. “Hij heeft er erg veel zin in. Zaterdag opent hij het jaarlijkse poppentheater op het Kerkplein.” Vanaf 18 juli is Luuk vijf weken lang zaterdagmiddag te vinden op het plein voor de kerk. De eerste voorstelling vindt plaats van half drie tot en met drie uur. Jan: “Daarna heeft hij even pauze. Om vier uur begint het tweede optreden, deze duurt tot half vijf.”

“We hopen op een leuke opkomst. Het is schoolvakantie. We houden dit jaar, met het coronavirus, ook rekening met gezinnen die niet op vakantie kunnen. Of juist gezinnen die ons prachtige Rooi bezoeken. Zij zijn natuurlijk ook van harte welkom!”