De eerste tien van Pvda/GroenLinks Meierijstad
De eerste tien van Pvda/GroenLinks Meierijstad Foto: Pvda/GroenLinks Meierijstad

Campagne PvdA-GroenLinks gestart

Politiek Politiek Meierijstad

Meierijstad - De campagne van PvdA-GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad is gestart. Vandaag (17-01-2022) is de nieuwe website online, net als het verkiezingsprogramma en de volledige kieslijst. 

Verkiezingsprogramma
Op deze website kun je het verkiezingsprogramma lezen. Een programma dat volop aandacht besteedt aan onderwerpen als armoede en schulden, betaalbaar wonen, natuur, milieu en kunst en cultuur. Ook staat er veel informatie over de kandidaten van PvdA-GroenLinks in Meierijstad. Voorzitter Marja Stevens over die lijst: “Ik ben ontzettend trots op deze kandidatenlijst. De eerste 10 zijn een mooie mix van verschillende leeftijden, woonplaatsen, opleiding- en beroepsachtergrond, actief in de samenleving en een mooie samensmelting van rood en groen. Met onze grote groep lijstduwers laten we zien dat we goed geworteld zijn in Meierijstad”.

Vrouwen in de politiek
“We hebben in de top 10 drie heel goede vrouwelijke kandidaten. Maar het blijft voor de toekomst een uitdaging om vrouwen te interesseren voor de lokale politiek”, aldus Marja. “Vanuit onze partij is VIP (Vrouwen in Politiek) al enkele jaren geleden gestart om die uitdaging aan te gaan. In ons verkiezingsprogramma roepen we ook op om te onderzoeken waarom deelname van vrouwen in de politiek bijna overal achterblijft”.

Nieuw en vertrouwd
In de top 10 van de lijst staan vertrouwde gezichten als lijsttrekker Menno Roozendaal en huidig raadslid Arie de Zwart. Ook commissielid Silvia Derks uit Veghel is al 5 jaar een vertrouwd gezicht in de politiek van Meierijstad. Nieuw is Kwafo Acquaah Arhin, gespecialiseerd in milieu en duurzaamheid, woonachtig in Mariaheide en actief voor GroenLinks. Wouter van der Staak uit Sint-Oedenrode, in het dagelijks leven docent, is politiek ervaren doordat hij 12 jaar in de Provinciale Staten zat voor de SP, nu is hij actief voor de PvdA. Loes van Dommelen uit Zijtaart, Rachid Kaddouri en Sharon Thonies uit Veghel zijn jonge en nieuwe kandidaten. Jan Witkamp en René Hildesheim zorgen voor de nodige ervaring. Marja: “We zien in de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks nu al dat 1+1 meer dan 2 is”.

Volg PvdA-GroenLinks
Op de website kun je de PvdA-GroenLinks campagne op de voet volgen. Daarnaast kun je PvdA-GroenLinks volgen op de bekende sociale media waar de partij actief is. Lijsttrekker Roozendaal: “We gaan ons natuurlijk ook op straat laten zien, mits de maatregelen dat toelaten. We nemen deel aan verkiezingsdebatten en organiseren zelf enkele verrassende activiteiten. Het belooft een spannende periode te worden”.