Logo mooirooi.nl
De actie werd op de Markt in Veghel gehouden.   | Fotonummer: a6c08c
De actie werd op de Markt in Veghel gehouden.
Politiek Meierijstad

PvdA geeft stakende leraren een opsteker

  Politiek

Meierijstad - De PvdA Meierijstad bezorgde tijdens de weekmarkt in Veghel stakende leerkrachten een steuntje in de rug. Ze kregen een bos rozen. De steun en erkenning werd alom gewaardeerd.

Het is niet zo druk met docenten op de markt, op een flink aantal scholen wordt alleen op vrijdag gestaakt, om de ouders niet teveel te belasten. De organiserende PvdA'ers zijn desondanks tevreden. "We hebben uitgebreid met mensen kunnen spreken. We hebben de tijd gehad voor de verhalen van de leraren. We gaan onze partijgenoten in Den Haag informeren." En de rozen die over zijn? Die zijn 's middags naar SBO de Wissel gebracht. Want elke leraar is het er over eens: in het speciaal onderwijs is de werkdruk het grootst.
Uit de reacties van de aanwezige leerkrachten blijkt wel waarom de staking nog steeds hard nodig is. Een docent zegt: "Ik staak voor de toekomst van  kinderen. Er moet meer geld bij voor kleinere klassen en meer zorg, er moet meer tijd zijn voor de begeleiding van leerlingen." Een schoolleider vertelt: "De werkdruk is écht te hoog, het is toch niet normaal dat collega's niet fulltime willen werken, omdat ze een dag per week gebruiken om achterstallig werk te doen en om bij te tanken? Bij ons op school vallen de tekorten nu nog mee, maar vacatures worden steeds lastiger ingevuld."
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!