Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 06f702
Foto:
Politiek Meierijstad

Zwembad stap dichterbij, maar waar precies?

  Politiek

Sint-Oedenrode – Het is ineens niet meer zo zeker of de herbouw van zwembad De Neul op precies dezelfde plaats gaat plaatsvinden. 

Sint-Oedenrode – Het is ineens niet meer zo zeker of de herbouw van zwembad De Neul op precies dezelfde plaats gaat plaatsvinden. Tijdens een beeldvormende avond donderdag presenteerde architectenbureau Huizenhoog uit Schijndel een idee om het zwembad te herbouwen aan de overkant van de Dommel. Dat Rooise zwemmers er in dat geval niet anderhalf jaar lang buiten Rooi een zwemlocatie hoeven te zoeken was slechts een van de vele voordelen, zo betoogde de heer Schoeberichts van Huizenhoog. Omdat adviesbureau Drijver en partners die variant ook hadden onderzocht, en de gemeente op hun advies die locatie ongeschikt hadden bevonden, wilden de aanwezigen daar toch wel het fijne van weten. Ook Tom van Wanrooij, inspreker namens Argo én voorzitter van de gebruikersraad, kreeg er "een mooi beeld" bij. Omdat voor een andere locatie mogelijk een bestemmingsplanwijziging nodig is, kan alles wel wat langer gaan duren. Als het echter grotendeels ondergronds gebouwd zou worden, zoals Schoenberichts voor ogen heeft,  zou het kunnen passen binnen de blauwgroene structuur van het bestemmingsplan. Ook zou het inpasbaar zijn binnen het 'droge voeten' project van het waterschap. .

Het nieuwe zwembad zou minimaal vijf, liever nog zes banen moeten krijgen, anders zou het wel eens einde oefening kunnen zijn voor Argo, stelde Van Wanrooij.. Ondertussen heeft de gemeente de aanbesteding geplaatst, waarbij één bouwteam in zowel Rooi als Veghel aan de slag gaat. Rooi eerst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!