De schapen staan allemaal achter de boodschap.
De schapen staan allemaal achter de boodschap.

Bang dat de wolf ook hier komt

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode – ‘Nederland kreeg in 2018 bezoek van maar liefst tien verschillende wolven, allemaal afkomstig uit wolvenroedels in Duitsland. Twee vrouwtjes besloten te blijven. De wolvin op de Noord-Veluwe vond begin 2019 een mannetje en kreeg al twee keer jongen. De wolvin op de Midden-Veluwe was begin 2020 nog single, maar dat kan zomaar veranderen met alle zwervende wolven in de buurt’. Dit staat geschreven op de website www.natureday.com Daarop staan plekken waar een wolf in gesignaleerd. Sint-Oedenrode staat er niet bij, maar voor hoe lang?

De kans bestaat dat de wolf ook in deze contreien een habitat gaat vinden. Als het dier in Vlijmen aan kan leggen, waarom dan niet in Sint-Oedenrode? Ook deze omgeving is omringd met natuur en de wolf is gespot in vergelijkbare gebieden in Gelderland en Noord-Brabant. Deze Rooise schapen zien de bui al hangen. Ze zijn wellicht wat voorbarig, maar ze laten alvast weten dat ze niet op de wolf zitten te wachten. Die discussie is nu aan het loskomen. Is er wel plek voor de wolf in Nederland? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Deze foto is ingestuurd via de MooiRooi Hotline. Heb je ook een nieuwtje of iets bijzonders gezien? App dan naar 06-89970555