Afbeelding

Hittegolf & corona, wat nu?

Roois nieuws Coronavirus

Sint-Oedenrode – De zon schijnt fel, er is geen wolkje aan de lucht en heerlijk warm in Nederland. Er zijn geen betere omstandigheden om het strand of zwembad een bezoekje te brengen. Het RIVM benadrukt vooral in deze dagen om drukke plekken te vermijden. Een korte wake up call. Aan welke regels moet je je houden?

“Er is grote overlap in de risicogroepen voor COVID-19 en hitte”, laat het RIVM weten. Risicogroepen zijn ouderen (>70 jaar), mensen met een chronische ziekte (bijvoorbeeld hart- en/of luchtweg aandoeningen, suikerziekte en nieraandoeningen), mensen met overgewicht en dak- en thuislozen.

Het aantal nieuwe personen dat positief getest is in Meierijstad neemt weer toe. Het coronavirus breekt langzaamaan weer door. Het is en blijft belangrijk dat men zich aan de maatregelen houdt die zijn getroffen tegen het virus. Afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Bij klachten laat je zo snel mogelijk testen en blijf thuis. Vermijd drukke plekken.

Thuis vervelen? Dat hoeft helemaal niet! 

- Houd een film-/seriemarathon. Kijk een hele (mid)dag jouw favoriete films en series terug. 

-  Karaoke! Je hebt helemaal geen karaoke set nodig, op YouTube staan enorm veel karaokenummers! 

- Bouw je woonkamer om tot een fort. Schilder, teken en plak op dozen die het fort vormen, gebruik kussens en dekens om het helemaal af te maken!

- Kleur, teken, klei. Leef je uit en wees creatief. Misschien heb je nog wel strijkkralen liggen of prachtige kleurboeken?

- Zomerschoonmaak. Wat is er nou fijner dan een opgeruimd huis? Tover de sponzen, zeep en zemen uit de kast, zet jouw favoriete muziek aan en voor je het weet is je huis schoon.