Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 298212
Foto: Connie Smits
Natuur en milieu

Wandel je fit in de natuur

  Natuur

Sint-Oedenrode - Vanaf 13 maart start IVN Sint-Oedenrode weer met de activiteit Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk!

Net dat stapje meer zetten
"Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van bewegen, buiten zijn en een laagdrempelig spreekuur", aldus Connie Smits, coördinator Biowalking. "Deelnemers bouwen conditie op, maar ook zelfvertrouwen. Ze verleggen hun grenzen." Een deelnemer zegt het zo: "Door mee te wandelen heb ik net dat stapje meer leren zetten." Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen. Dat dit lukt blijkt wel als een deelnemer vertelt: "Na mijn herseninfarct durf ik ook weer alleen te wandelen."

Laagdrempelig spreekuur in de natuur
Al wandelend beantwoordt de zorgverlener vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik, ieder op zijn of haar vakgebied. De ene keer loopt een praktijkondersteuner mee, en dan weer een diëtiste of fysiotherapeut. "Een unieke manier om wandelend met de patiënt te praten in plaats van tegenover elkaar aan het bureau," volgens praktijkondersteuner Janet Rams.
Wandelen in de natuur is ontspannend voor lichaam en geest. De IVN-gidsen: "Onze verhalen over de planten en dieren, over het landschap en de cultuurhistorie van de Rooise natuurgebieden vinden een luisterend en dankbaar oor bij de deelnemers."

Diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten
Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. Dit voorjaar zijn er 4 wandelingen op vrijdag van 10.00-12.00 uur op 13 maart, 10 april, 8 mei en 5 juni. Na de wandeling is het nog gezellig napraten onder het genot van een kop koffie/thee. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Een begeleider kan ook deelnemen.

Meewandelen?
Voor informatie over deelname en aanmelding kunt u contact opnemen met Connie Smits via biowalking.ivnrooi@gmail.com. Meer informatie is ook op www.ivnrooi.nl te lezen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!