Hier wordt nieuw gebouwd.
Hier wordt nieuw gebouwd.
Lezerspodium

Eigenlijk is het héél eenvoudig

Ingezonden

Sint-Oedenrode - Als ik dan in het Eindhovens Dagblad van 21 september lees dat er zorgen zijn over de parkeerdruk in het centrum van Rooi, als de nieuwbouwplannen van Hart van Rooi zijn gerealiseerd, dan zakt mijn broek af.

Door: Peer van der Linden

Portefeuillehouder Jan van Burgsteden suggereert volgens het ED dat het parkeren binnen dit plan op zichzelf is bekeken. Maar over de rest is volgens mij niet goed nagedacht, beste Jan.

Wat mij zeer verbaasd, is dat er nooit iemand van de gemeenteraad is opgestaan en heeft gezegd: ‘Ga eens met bouwbedrijf Van Stiphout en Woonmeij om de tafel zitten en ga eens kijken of er een mogelijkheid bestaat om onder de nieuwbouw van het centrumplan Hart van Rooij en Kapittelhof een plan op te stellen om daar een parkeergarage te realiseren met twee lagen. Voor de bewoners, maar dus ook voor centrumbezoekers.’ Onvoorstelbaar! 

Een soortgelijke gratis parkeerkelder zoals in Schijndel dus. Dan is de hele parkeerproblematiek opgelost voor het centrum van Rooi. Geef Van Stiphout (spoedig) de vrijheid om dit allemaal voor te bereiden en daarna, indien mogelijk, te realiseren. Zij hebben de deskundigheid om dit allemaal te doen. Nu kan het misschien nog en niet allemaal weer gaan vergaderen. Nu spijkers met koppen slaan! 

Dus, stop de plannen van de verandering van de Markt voorlopig maar in de ijskast voor een paar jaar, en laat het bovenstaande eerst door gaan! Iedereen zal er blij van worden. Ook de winkeliers, restaurants, natte horeca en andere bedrijven zien dan de gasten en bezoekers niet uitwijken naar andere plaatsen. Nee, de gasten kunnen dan in Rooi, ondergronds, in het centrum parkeren en niet bij De Neul, zoals steeds in de politiek wordt gezegd.

Wat is het toch eigenlijk héél eenvoudig, of niet dan?!