Nijnselseweg
Nijnselseweg Foto: Jeroen van de Sande

Motoren en brommers moeten slalomrijden

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode - Graag willen wij reageren op het "onderhoud "van de Rooise wegen. De gemeente Meierijstad schrijft dat er onderhoud wordt gepleegd tot het moment waarop de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt . De grenzen van dit "ongemak" liggen bij de criteria voor het kwaliteitsniveau B.

Ingezonden door: Jan en Yvonne Smits

Met het oog op het voorgaande is het nog niet zover dat er sprake is van een noodzaak voor vervanging. Met andere woorden… er gaat weer geknipt en geplakt worden zoals al zo vaak is gebeurd. In de winter van 2018/2019 lag het aan de vorst dat het wegdek slecht was. In de zomer daarop was al het plakwerk weer kapot. Dat lag zeker aan de zomervorst?!

De Zuidelijke Randweg is in september 2018 volledig vervangen , terwijl daar totaal geen gaten in de weg aanwezig waren. Het is dan ook onbegrijpelijk dat niet de hele asfaltlaag vernieuwd wordt. De gaten worden steeds groter en er is wel degelijk gevaar voor de weggebruiker, met name voor motorrijders en bromfietsers. Ze moeten slalom rijden om de gaten te ontwijken.

Volgens de deskundigen hecht de asfaltverharding slecht op de oude onderlaag. Dit knip- en plakwerk kost uiteindelijk in al die jaren veel meer geld dan het wegdek volledig te voorzien van een goede kwaliteit asfalt.