Afbeelding

5 tips voor ontspanning dicht bij huis

Ingezonden Ingezonden

Lange weekenden, hogere temperaturen. Het kriebelt, we willen erop uit. Het blijft vooralsnog lastig en daarom hier een aantal tips om je in je eigen buurt prima te vermaken. 

Het is jammer, maar vooralsnog lijkt een ontspannen buitenlandvakantie er dit jaar niet in te zitten. De reistas kan op zolder blijven staan. Ook al zou je onverhoopt toch terecht kunnen op een Italiaanse camping, moet je misschien wel allemaal een mondkapje op. Als je daar niet op zit te wachten, is thuisblijven het motto.

Maar zelfs nu er vrije dagen aankomen met heerlijk weer, is het al ingewikkeld om je te gaan vermaken. Familiebezoek, terrasbezoek, het blijft lastig. Hier een aantal tips om je toch uitstekend te kunnen vermaken.

Ga dauwtrappen
Doe mee aan de traditie om met Hemelvaart te gaan dauwtrappen. Dat wil zeggen: maak een vroege ochtendwandeling en zie de zon opkomen.

Doe iets aan de tuin
Als je al niet was begonnen, is dit het moment om de tuin aan te pakken. Maak schoon, plant boompjes en struikjes, strooi bloemenzaad, haal het onkruid weg, maai het gras. Kortom; er is genoeg te doen voor mensen met een tuin.

Pimp je balkon
Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Kies er dan voor om deze gezellig aan te kleden. Je kunt er immers tot in de late uurtjes gebruik van maken, dus is het de moeite waard om er wat voor aan te schaffen zoals een leuk bankje of stoeltje, planten, lampjes, tafeltjes en wat er tegenwoordig ook maar voor balkons te koop is. En dat is veel!

Ga het water op
Met drie personen mag je in een bootje en je kunt op het water voldoende afstand houden. Heerlijk ontspannend! Als je dan toch je weekendtas wilt inzetten, is dit het moment. Vul deze met een paar plaids (het kan op het water toch fris worden aan het einde van de dag), misschien wat versnaperingen en een thermoskan met koffie. Zolang je je aan de regels van de RIVM houdt, heb je een heerlijke dag.

Wandel of fiets een eind
En dan bedoelen we niet een blokje om, maar echt een paar geweldige kilometers maken. Handtas onder de snelbinders en trappen maar. Of pak je je wandelschoenen en ga je erop uit.