Afbeelding

Uitvaartverzekering vergelijken in 2020

Ingezonden Ingezonden

Een uitvaart kost ontzettend veel geld. Voor een begrafenis ben je al snel minimaal 8500 euro kwijt en voor een crematie 6500 euro. Indien jij komt te overlijden, draaien jouw nabestaanden voor de kosten van een uitvaart op. Indien zij het geld niet hebben, kunnen zij voor financiële problemen komen te staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Sluit daarom tijdig een uitvaartverzekering af. Met zo’n verzekering worden de kosten voor een uitvaart namelijk (grotendeels) gedekt. Heb je nog geen uitvaartverzekering, maar wil je er één afsluiten? Dan is een uitvaartverzekering vergelijken in 2020 aan te raden.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?
Om een uitvaartverzekering af te sluiten, richt jij je tot een uitvaartverzekeraar. Deze biedt vaak verschillende mogelijkheden aan voor wat betreft een uitvaartverzekering. Indien je zo’n verzekering afsluit, draag je iedere maand een bedrag aan premie af. De hoogte van deze premie is afhankelijk van de uitvaartverzekering die je afsluit, maar ook jouw leeftijd.

Bij de meeste verzekeraars betaal je ongeveer dertig jaar lang premie. De verzekering blijft echter jouw hele leven lang geldig. Na overlijden keert de uitvaartverzekeraar een bedrag uit dat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Dit is overigens alleen het geval bij een kapitaal uitvaartverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering zijn een aantal standaard producten en diensten verzekerd.

Waarom vergelijken?
Het kiezen van een uitvaartverzekering is geen gemakkelijke opgave. Dit komt voornamelijk doordat je vandaag de dag ontzettend veel mogelijkheden hebt. Sommige mensen sluiten daarom lukraak een verzekering af. Dit is echter niet verstandig, want je kunt maar zo de verkeerde keuze maken. Daarom is het altijd aan te raden een vergelijking te maken voordat je een uitvaartverzekering afsluit.

Veel mensen letten bij zo’n vergelijking enkel op de hoogte van de premie. Op zich begrijpelijk, want het is prettig om maandelijks zo min mogelijk te betalen. Toch is een goedkope uitvaartverzekering niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat de dekking mogelijk aanzienlijk minder is dan een verzekering die wat duurder is. Let dus niet alleen maar op de prijs, maar kijk vooral ook naar de invulling van zo’n verzekering. Heb je nog niet genoeg informatie? Hier vind je meer uitleg over uitvaartverzekeringen.

Hoe vaak vergelijk je uitvaartverzekeringen met elkaar?
Bij sommige verzekeringen is het raadzaam om ieder jaar een vergelijking te maken, zoals een autoverzekering. Dit is echter niet het geval bij een uitvaartverzekering. Deze verzekering sluit je namelijk voor de rest van je leven af. Je maakt bij deze verzekering dus eigenlijk alleen een vergelijking voordat je de uitvaartverzekering afsluit.

Ben je na een paar jaar van mening dat je toch niet de juiste uitvaartverzekering hebt uitgezocht? Dan kun je jouw uitvaartverzekering afkopen. Dit is financieel gezien echter geen gunstige oplossing. Je kunt er dan beter voor kiezen om de premie stop te zetten. Het geld blijft dan staan tot na jouw dood, maar je betaalt niet langer premie. In dat geval is het mogelijk om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Uiteraard is het dan verstandig om opnieuw een vergelijking te maken. Zodoende weet je zeker dat je dit keer wel voor de juiste uitvaartverzekering kiest.