Theo van der Hagen.
Theo van der Hagen.

Hoe is het om zeventig te zijn?

Human Interest

Sint-Oedenrode - In april 2024 vindt de 70-jarigen reünie plaats onder de naam ‘Vier het leven.’ Vanuit DeMooiRooiKrant interviewen wij een aantal Rooise zeventigers. Hoe is dat nou, om zeventig te zijn? Wat houdt hen bezig? De vierde in deze zeventiger-serie: Theo van der Hagen.

Door: Freek Vervoort

Hoe is het om 70 te zijn? 
“Ik voel niet zoveel verschil met 60 of 70 zijn eigenlijk. Je vordert gewoon in leeftijd. Ik kan nog goed vooruit gelukkig en werk ook nog. Wat ik wel merk is dat ik veel meer vrije tijd heb.”

Waar blijf je de hele dag mee bezig? 
“Zoals ik al vertelde werk ik nog steeds. Ongeveer 20 uur per weer voor Elektro World in Schijndel. Daar is iemand uitgevallen en dat vang ik op. Dan ben ik voornamelijk bezig met het repareren van elektronische apparaten. Verder ben ik bezig met mijn hobby voor Omroep Meierij. Monteren van filmpjes met af en toe een uitstapje om ergens te gaan filmen. Als het nodig is ga ik mee. Thuis hou ik me bezig met het huishouden en wat hobbyen rondom huis. Echte 70-jarige dingen, haha”

Hoe sta je verder in het leven? 
“Ik doe niet zo moeilijk. Leef van dag tot dag en zie wel wat morgen weer brengt. Gezondheid is het belangrijkste. Iedere nieuwe dag is weer gewonnen en ga er nog veel op uit. Niets moet meer, maar ik blijf vooral bezig met van alles en nog wat.”

Waar geniet je van?
“Vooral van de vrijheid, het niet meer moeten. Bijna 45 jaar heb ik van alles gemoeten. Als ik nu ‘s ochtends langer wil blijven liggen, dan doe ik dat lekker.”

Heb je vrienden die je al 70 jaar kent? 
“Natuurlijk zijn er mensen die ik al mijn hele leven ken, maar die heb ik toch al lang niet meer gezien. Er zijn er ook al een aantal vertrokken helaas. Die dingen gebeuren. Het is niet iedereen gegeven deze leeftijd te halen. Vroeger op de Mulo zaten er zes meiden bij mij in de klas. De rest waren jongens. Die zes meiden ken ik nog allemaal. Er woont er zelfs nog één tegenover me!”

Verheugt je jezelf op de reünie? 
“Absoluut! Het is leuk om weer veel mensen te zien en bij te kletsen. Herinneringen op doen. Vooral van de tijd op de Mulo. Ze waren daar heel streng, dus we zochten altijd het randje op. Stiekem roken bijvoorbeeld. Een tijd waar ik heel veel leuke herinneringen aan heb.”

Heb je nog dromen? 
“Misschien is het een droom dat ik met deze gezondheid 100 jaar mag worden. En dan natuurlijk ook een 100-jarigen reünie. Ik vermoed dat deze dan niet meer bij Dommelzicht, maar bij Odendael zal zijn, haha. Als ik maar zolang mogelijk gezond blijf. Het leven duurt maar even en de dagen gaan veel sneller dan vroeger. Dan voel je dus wél dat je al 70 bent!”