De eerste aflevering van 2024 zit er op!
De eerste aflevering van 2024 zit er op! Foto: Jos van Nunen 2024
Podcast

Zonder Geert in gesprek met onze klimaatburgemeester en een fanatieke brandweerman

Human Interest

Sint-Oedenrode – Podcast Studio Meierijstad is een feit! Klimaatburgemeester Joost van Baast en brandweerman Jurgen van Rooij hadden de eer om de podcaststudio in Mediahuis Meierijstad te openen. Dit keer moest Jeroen van de Sande de boontjes alleen doppen, want zijn podcastmaat Geert van der Heijden stond met panne ergens aan de snelweg.

Inmiddels is hij via een vriendelijke lift weer veilig terug in Sint-Oedenrode, maar hij heeft de eerste uitzending van het vierde seizoen wel moeten missen. Het is wederom een bijzonder interessante editie geworden met twee enthousiaste gasten.

Joost neemt zijn rol als klimaatburgemeester uitermate serieus. Hij heeft de functie niet voor niets aangenomen. Op een positieve manier neemt hij burgers van Meierijstad mee om samen te werken aan een verbetering van ons klimaat. Dat doet hij zonder drammerig over te komen. Wel daagt hij in de podcast wethouder Rik Compagne uit of hij wel genoeg bomen plant (of heeft geplant).

Jurgen en zijn kompanen van het brandweerkorps zijn nieuwe teamleden aan het werven. Daarom kwam deze podcast voor de Rooienaar misschien wel goed uit. Bevlogen vertelt Jurgen over zijn werk als brandweerman, wat hij meemaakt en hoe hij met situaties omgaat, samen met zijn team. Brandweerman zijn is veelzijdig en dat is aan de verhalen van Jurgen ook wel te horen.

Ook zonder de gevatte opmerkingen van Geert is het een bijzonder leuke opname geworden, maar volgende keer is het team weer compleet.
Luister De Bron HIER TERUG <<<

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding