Jurgen van Rooi heeft er zin in.
Jurgen van Rooi heeft er zin in.

Brandweer op bezoek bij De Bron podcast

Human Interest

Sint-Oedenrode – De politie was al eens te gast bij De Bron podcast. Dirk Meijer vertelde toen over zijn werk als wijkagent en ME’er. Komende vrijdag komt de brandweer op bezoek in de gloednieuwe podcaststudio in Mediahuis Meierijstad. Jurgen van Rooij is al jaren brandweerman in Rooi en kan daar goed over vertellen.

Jurgen van Rooij is 36 jaar en geboren en getogen in Sint-Oedenrode. Met zijn vriendin Noreen Dortmans heeft hij drie kinderen Milan (5), Siebe (4) en Loys (1). Sinds 2019 is Jurgen woonachtig aan de Heemskerkstraat in de Rooise Gaard. “De meesten herkennen mij van de Hubo (voorheen Formido) in de Eerschotsestraat. In 2006 hebben mijn ouders en ik deze zaak overgenomen. In 2019 heb ik een tweede vestiging Hubo & Decorette in Asten erbij geopend. Sinds 2008 zit ik bij Brandweer Sint-Oedenrode. Inmiddels dus ruim vijftien jaar. Destijds zat mijn broertje Kevin en een collega bij de Rooise brandweer. Ik heb me na het afronden van mijn schoolperiode ook aangemeld. Om een volwaardig manschap te worden dien je diverse opleidingen te doorlopen. In 2014 heb ik mijn laatste opleiding tot de rang brandmeester afgerond. In de volksmond en op straat is dit beter bekend in de functie van bevelvoerder. Verder ben ik oefenleider, zit ik in de wervingscommissie voor potentiële nieuwe leden en beheer ik het pre-com alarmeringssysteem voor Rooise brandweer.”

Hij heeft genoeg om over te vertellen dus. De andere gast die er bij zal zijn is Joost van Baast. Hij is klimaatburgemeester van Meierijstad.