Rob van Helden met de award en aan zijn zijde zus Patrice Van Helden - Oakes.
Rob van Helden met de award en aan zijn zijde zus Patrice Van Helden - Oakes. Foto:

Rob van Helden krijgt grote waardering in Verenigd Koninkrijk

Human Interest

London – Oud-Rooienaar Rob van Helden heeft in het Verenigd Koninkrijk The Lady Elizabeth Anson Lifetime Achievement Award gewonnen. De prijs werd uitgegeven tijdens de Bridelux Awards in London, de woonplaats van Van Helden.

In het Verenigd Koninkrijk is de bloemenwereld enorm. Daar wordt ontzettend veel aandacht besteed aan het opwaarderen van feesten, partijen en bruiloften met allerlei bloemen en planten. Van Helden voelt zich er daarom als een vis in het water. Hij is opgegroeid tussen de bloemen. De meeste mensen in Sint-Oedenrode weten dat. Toen hij naar London verhuisde begon hij een eigen bedrijf in de ‘flowerbusiness’. Daarin heeft hij zich enorm bewezen. Van Helden werd een bekende naam in het circuit en heeft voor The Royal Family en voor andere beroemdheden veel betekend bij de aankleding van bruiloften en andere plechtigheden.

“Ik kan je niet vertellen hoe trots, dankbaar, nederig en vereerd ik ben met het verkrijgen van deze prijs. Ja, het was een lange, lange reis. Een lange reis die mede mogelijk is gemaakt door veel mensen die ook in deze zaal zitten. Ik wil mijn team bedanken uit het verleden, het nu en hier op het podium. We gaan heel wat jaren terug en nog steeds knijp ik mezelf iedere dag voor wat we hebben bereikt”, vertelt Van Helden geëmotioneerd na de uitreiking.