Dennis in Boston.
Dennis in Boston.

Actie voor Roois gitaartalent Dennis

Human Interest

Sint-Oedenrode / Boston - We hebben in Rooi een gitaartalent wonen dat zich momenteel ontwikkeld tot wereldniveau. Het betreft onze eigen Dennis van der Sanden, een 23-jarig supertalent. Normaal gesproken gaan we in Sint-Oedenrode niet zomaar een actie opstarten voor het binnenhalen van geld voor een studie, maar dit is een uitzonderlijke situatie.

Dennis volgt al enkele jaren een opleiding op de beste muziekschool ter wereld in de Verenigde Staten: het Berklee College of Music in Boston (Massachusetts). Deze opleiding kost tientallen duizenden euro’s. Tot nu toe opgebracht door zijn ouders en wat kleine giften van bekenden.

Dennis moet voor half september zijn collegegeld overmaken voor het nieuwe seizoen. Dat betreft zo’n €6000,- Wat zou het jammer zijn als het muzikale talent zijn opleiding moet staken, omdat er geen geld meer is. Hij komt niet in aanmerking voor culturele donaties of subsidies. Dennis heeft zich ontwikkeld op de specifieke tak van het gitaarspel, de zogenaamde fingerstyle-techniek, waarbij je zowel de bas als wel de melodielijn tegelijkertijd speelt. Dennis’ grote voorbeelden zijn Chet Atkins en Tommy Emmanuel. Het begint er aardig op te lijken dat hij het niveau van deze wereldgitaristen haalt. Met Tommy Emmanuel stond hij al enkele keren op hetzelfde podium. Ondertussen leert hij op de opleiding ook andere aspecten van het gitaarspel.

Waar bestaat de Rooise actie uit? Het is een samenwerking tussen DeMooiRooiKrant en Nico van de Wetering. Dennis heeft een Gofundme (crowdfundingsactie) aangemaakt en hoopt op die manier zijn kosten te kunnen betalen. In overleg met Dennis willen we het zo doen: mensen die een donatie doen via die Gofundme van hem en die dat doen n.a.v. van dit bericht, krijgen gratis toegang tot een concert welke in Rooi georganiseerd wordt, zodra Dennis hier is. Hoofdgast is dan Dennis uiteraard, aangevuld met wat Rooise muzikanten/artiesten.

Het enige wat je moet doen als je een donatie doet, is een mailtje sturen dat je gesponsord hebt. Je krijgt dan t.z.t. een uitnodiging voor het concert. Daarover dan later meer. Het mailadres waar je dus melding doet van je donatie is: info@nicovandewetering.nl Op: https://gofund.me/156b2701