Het huidige bestuur van de Loop'r vlnr Jaap vd Wiel, Peter vd Moosdijk, Marja v Kempen, Bea v Rooij en Hennie Thomassen,
Het huidige bestuur van de Loop'r vlnr Jaap vd Wiel, Peter vd Moosdijk, Marja v Kempen, Bea v Rooij en Hennie Thomassen, Foto: Hans van den Wijngaard

De Loop’r: beheerder in, voorzitter uit

Human Interest Human interest

Olland - Na een zoektocht van meer dan een jaar is het dan eindelijk gelukt. Ontmoetingscentrum De Loop’r in Olland heeft een nieuwe beheerder gevonden in Elise van de Moosdijk. Dat heeft gevolgen voor haar man Peter van de Moosdijk, die voorzitter is van het bestuur.

Eigenlijk was het een kleine zegen dat er gedurende corona geen beheerder was. Zoals overal mochten er ook in het gemeenschapshuis in Olland de afgelopen twee jaar niet of nauwelijks activiteiten plaatsvinden. Geen repetities, geen tonpraters, geen sportverenigingen en dus ook geen inkomsten. Geen beheerder betekende dat er ook geen salaris uitbetaald hoefde te worden. In de korte periodes waarin er wel iets mocht en sinds onlangs alles weer min of meer is opgestart bleek echter duidelijk dat het nagenoeg onmogelijk is om De Loop’r te runnen zonder een bedrijfsleider.

Volgens huidig en bijna ex-voorzitter Peter van de Moosdijk is een beheerder helemaal onontbeerlijk om de toekomstplannen zoals het bestuur deze voor ogen heeft voor De Loop’r uit te kunnen voeren. De eerste prioriteit blijft uiteraard het op een economisch gezonde manier draaiende houden van het gemeenschapshuis en er voor te zorgen dat de Ollandse bevolking ook in de toekomst verzekerd blijft van een mooie locatie voor allerhande verenigings- en andere activiteiten. Steeds meer komt de focus echter ook te liggen op een actieve rol bij het organiseren van diverse sociale, culturele maar ook recreatieve evenementen. Hierin zal ook de nieuwe beheerder een belangrijke rol gaan spelen.

De nieuwe beheerder is Elise van de Moosdijk. Elise is al langer als vrijwilliger actief en kan daardoor gelukkig een vliegende start maken. Ze begint per 1 mei aanstaande, voorlopig voor 24 uur per week. Het is voor haar een geweldige uitdaging, waarin ze heel veel mogelijkheden ziet om het mooie gebouw in de toekomst meer en beter te benutten. Het bestuur van De Loop’r was er al veel langer van overtuigd dat Elise een goede kandidaat zou zijn. De boot werd steeds afgehouden om de simpele reden dat Elise getrouwd is met de huidige voorzitter. Noch Elise, de voorzitter of de rest van het bestuur vond het een goed idee om de vrouw van de voorzitter als beheerder aan te stellen. Het gebrek aan een beheerder werd echter heel erg nijpend en vormde een dusdanig gevaar voor het voortbestaan van De Loop’r dat in goed gezamenlijk overleg voor een unieke oplossing is gekozen. Peter van de Moosdijk treedt terug als voorzitter om plaats te maken voor zijn vrouw als nieuwe beheerder.

Dit was een lastige beslissing maar het huidig bestuur van 4 personen is simpelweg beter in staat om de taken van de voorzitter op zich te nemen dan om De Loop’r operationeel te runnen. Uiteraard is men nu met spoed op zoek naar aanvullingen voor het bestuur en worden aspirant bestuursleden opgeroepen zich te melden. Men hoeft echt niet meteen voorzitter te worden, in eerste instantie is men op zoek naar extra menskracht om te helpen met het maken van de juiste beslissingen in het belang van De Loop’r en van Olland.