Maria Cathrien Wielens Wijn
Maria Cathrien Wielens Wijn

Lintjes in Olland en Rooi

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Burgemeester Kees van Rooij moest afgelopen maandag en dinsdag aan de bak. Hij struinde heel Meierijstad af om Koninklijke onderscheidingen uit te delen. Drie van die lintjes werden in Sint-Oedenrode uitgegeven, waarvan eentje in Olland. Jan Gottenbos, Ad van der Heijden en Marie-Cathrien Wielens – Wijn werden verrast door de burgervader en zijn gevolg. Het is natuurlijk niet zonder reden dat deze mensen zijn onderscheiden.

De heer J.A.M. (Jan) Gottenbos (1940) Sint-Oedenrode
1990-heden: vrijwilliger bij de Parochie Heilige Oda Sint-Oedenrode. Decorandus is verantwoordelijk voor het onderhouden van de begraafplaatsen en de begraafplaats van de Martinuskerk in het bijzonder. - 1996-heden: vrijwilliger bij de Heemkundige Kring De Oude Vrijheid Sint-Oedenrode. Betrokkene onderhoudt wekelijks de tuin van het Heemhuis en verricht daarnaast allerlei hand- en spandiensten. - 2000-heden: mantelzorger. - 2000-heden: vrijwilliger bij de jaarlijkse boeken- en platenbeurs van de Stichting Behoud Martinuskerk. Gedurende het hele jaar is decorandus in de weer om in de wijde omgeving boeken op te halen, om mee te helpen met het voorsorteren, om niet gebruikte boeken af te voeren en om tijdens de beurs zelf mee te helpen met het op- en afbouwen van de zaal. - 2002-heden: vrijwilliger bij de Stichting tot beheer van het Sint Paulusgasthuis in SintOedenrode. Decorandus is verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin die gelegen is achter het Sint Paulusgasthuis. Ook is hij betrokken bij de beeldententoonstellingen die regelmatig in de tuin plaatsvinden. - 2016-heden: lid van het kosterteam van Zorgcentrum Odendael, BrabantZorg.

De heer A.G. (Ad) van der Heijden (1954) Olland
- 1998-heden: voorzitter (tot 2009) van en vrijwilliger bij Voetbalvereniging Ollandia. Decorandus is o.a. lid van de commissie materialen en middelen (terreinbeheer/onderhoud sportcomplex/materialen), lid van de commissie wedstrijd- en algemene zaken (wedstrijdcoördinator zondag) en lid van de commissie communicatie (webmaster en wedstrijdverslagen). - 2015-heden: voorzitter van de Stichting Dorpsraad Olland. Decorandus heeft mede aan de basis gestaan van de samenwerkingsovereenkomst van de gemeente Meierijstad met alle dorps- en wijkraden. Tevens was hij als werkgroeplid betrokken bij het tot stand komen van een uniek beheers- en spreidingsplan voor AED’s in Meierijstad. Ook voor het behoud van de kermis in kleine kernen heeft hij zich ingespannen en heeft hij meegewerkt aan de oprichting van de Stichting Kermissen Sint-Oedenrode.

Mevrouw M.C.J.L. (Marie-Cathrien) Wielens - Wijn (1948) Sint-Oedenrode
- 2006-heden: veelzijdig vrijwilligster bij Senior-Rooi. Decoranda is o.a. lid van de commissie educatie en de werkgroep zomeractiviteiten. Daarnaast is mevrouw de drijvende kracht achter de “kookcursus voor mannen”. - 2009-heden: vrijwilligster bij Stichting D’n Einder. Bij afdeling “De Ontmoeting” is decoranda o.a. verantwoordelijk voor de inkoop en verricht ze daarnaast cateringtaken tijdens vergaderingen en de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Bij de afdeling “Kopie en Print” draagt ze zorg voor het inboeken en verzenden van de rekeningen. Voort is ze lid van de activiteitencommissie; lid van de feestcommissie en was ze jarenlang bestuurslid van bridgeclub “D’n Einder”. - 2014-heden: coördinator van de Eropuitbus bij Stichting Welzijn De Meierij. Decoranda maakt de planning voor de uitstapjes, onderhoudt de contacten met de deelnemers/chauffeur/begeleider, is betrokken bij het ontwerpen van de “Eropuitbus” flyer en is actief “bedenker” van nieuwe uitstapjes.

De overige lintjes in Meierijstad
De heer H.L. (Henk) van Berkel (1939) Eerde, mevrouw W.J.M. (Mien) van Berkel-Verstraten (1941) Eerde, mevrouw M.J.W.M. (Tineke) Beuving-Vermeulen (1954) Veghel, de heer J.H.M. (John) Biemans (1967) Boerdonk, de heer M.H.W. (Marco) Bons(1946) Veghel, mevrouw C.J.M. (Rini) van den Brand-Van Boxtel (1946) Veghel, de heer T.J.E. A. (Theo) van der Heijden (1956) Schijndel, de heer R.M. (René) Hildesheim (1957) Veghel, de heer W.L. (Wim) Joosten (1946) Veghel, de heer I.M.H. (Theo) van Lankvelt (1946) Zijtaart, de heer L.M. (Bert) van Lankvelt (1943) Zijtaart, de heer G.H.W. (Gerard) Lijftogt (1948) Schijndel, de heer J.H.M. (Jan) van den Oever (1956) Zijtaart, mevrouw M.J.H. (Marianne) van Oorschot – van Houtum (1960) Schijndel, de heer J.T.M. (Jan) Peters (1949) Veghel, de heer W.P. (Willie) Rovers (1945) Veghel, de heer P.J.M. (Peter) van de Valk (1951) Schijndel, de heer H.W.M. (Harrie) Verbeek (1955) Veghel, de heer A.W.J. (Ad) Vermeulen (1946) Veghel, de heer J.F. (Jeroen) Vissers (1973) Erp.

Ad van der Heijden
Jan Gottenbos
Afbeelding