Remy hoopt in januari eindelijk te kunnen gaan.
Remy hoopt in januari eindelijk te kunnen gaan.

Een steun in de rug voor de Filipijnen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Weet je nog? De geslaagde actie voor de Filipijnse Remy, die al jaren in Sint-Oedenrode woont? Dankzij gulle giften van vele Rooienaren heeft ze eindelijk de middelen om naar haar familie te reizen. Een welkome opsteker, want de laatste twee jaar waren erg zwaar voor haar. Corona en een orkaan gooiden roet in het eten om te gaan, maar nu hoopt ze in januari de reis te maken. Corné Roche springt voor haar in de bres. Hij kwam met een update over de situatie maar roept ook op om de mensen te helpen die getroffen zijn door de orkaan. 

“Eindelijk is het zo ver. Zoals het er nu voor staat brengen we 10 januari 2022 Remy naar haar familie in de Filipijnen. Afgelopen voorjaar heeft de actie in DeMooiRooiKrant genoeg geld opgebracht om Remy naar haar familie te brengen én er is zelfs nog geld over om haar familie een beetje te helpen. Remy heeft een zware tijd achter de rug de afgelopen twee jaar. Ze is haar man verloren aan covid, daarna heeft ze zelf een zware open hartoperatie ondergaan. Drie maanden later is haar dochter overleden in de Filipijnen. Maar alsof dat niet genoeg is heeft het noodlot alweer toegeslagen. Zoals in het nieuws nadrukkelijk is toegelicht de laatste dagen, is de Filipijnen vol geraakt door tyfoon “Odette.” Met name Cebu en Palawan hebben het zwaar te verduren gehad. Veel “Rooise” Filipijnen komen uit de getroffen gebieden en zien op televisie hoe zwaar hun familieleden het hebben. In veel gevallen is contact niet eens mogelijk.

‘Veel “Rooise” Filipijnen komen uit de getroffen gebieden en zien op televisie hoe zwaar hun familieleden het hebben.’

Omdat we (als er niks meer tussen komt)10 januari naar de Filipijnen gaan, leek het ons een goed idee om nogmaals het rekeningnummer te openen om geld te verzamelen waarmee we mensen op Palawan en Cebu kunnen helpen waar de nood het hoogst is. Ik hoop dat we nogmaals een beroep op de gulle Rooienaren mogen doen, zodat wij er voor kunnen zorgen dat het geld op een goede plek terecht komt. Natuurlijk komt het geld wat voor Remy is opgehaald in het voorjaar. Volledig ten goede aan haar en haar familie.

NL55RABO 0366829300. Tnv C.a.Roche. O.v.v. orkaan Odette Filipijnen.