Leo van Breugel was zaterdag het middelpunt van de belangstelling.
Leo van Breugel was zaterdag het middelpunt van de belangstelling.

Staande ovatie voor Rhode-parel Leo van Breugel

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Zaterdagochtend 15 augustus was er op sportpark de Neul een bijzondere bijeenkomst. Rhode ontving daar voor de laatste keer zijn erelid Leo van Breugel. Leo is ongeneeslijk ziek en had de vurige wens om nog één keer naar de Neul te komen. Natuurlijk werd die wens door Rhode met graagte ingevuld. Zo’n 25 Rhodenaren vormden een erehaag voor Leo.

Bij aankomst nam Leo spontaan het woord en bedankte hij de aanwezigen voor alles wat zij voor de club doen en gedaan hebben. “Ga zo door, dan blijft het zeker goed gaan met Rhode”, moedigde hij de aanwezigen aan. Rhode-voorzitter Ad van Acht dankte juist Leo voor zijn niet aflatende inzet en belangstelling voor Rhode. “Niet voor niets draag jij de eretitel ‘Parel van de Neul' en op die manier zul je altijd aan de club verbonden blijven!”

Oud-voorzitter Wim van Meijl memoreerde de grote verdiensten die Leo 53 jaar (!) voor de club heeft gehad. “Alle mogelijke taken heb jij uitgevoerd voor en bij Rhode, Leo. Van coach van een pupillenelftal tot het onderhouden van kantine en kleedlokalen. Daarnaast bezocht je alle wedstrijden van Rhode-1 en kenmerkte jij je door jouw grote vriendelijkheid en humor.” Als eerbetoon aan Leo riep hij de aanwezigen op om een minuut lang te applaudisseren. Eenzelfde applaus viel hem ten deel bij het verlaten van ‘zijn’ sportpark de Neul, een ontroerend moment.

Afbeelding