Een terecht blije winnaar.
Een terecht blije winnaar. Foto: Ed Sabel

Letterlijk 'grote' finale op Rooise Markt

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - De meeste deelnemers zagen elkaar voor het eerst op het terras van café Oud Rooij, afgelopen vrijdag. De fanatieke deelnemers van de Rooise Catan competitie. Middenin coronatijd startte een aantal fanatiekelingen een online competitie, maar het verlangen om 'live' tegen elkaar te spelen werd steeds groter.

Een maand geleden was het de bedoeling om de juni-finale op de kiosk te spelen, maar toen durfden spelers het nog niet aan vanwege corona. Dit keer werd de verleiding te groot. Daarom kon de organisatie van de competitie, ook de oprichters van de Rooise Catan Club aan de slag om het te regelen. Als extra sausje gingen ze aan de slag met een reuzespeelbord van het spel Kolonisten van Catan.

Het blijkt een verslavend spel. Wereldwijd spelen jong en oud het strategische veroveringsspel. Ook in Sint-Oedenrode dus fanatiekelingen en zij trokken regionaal andere fans naar de competitie. Enkelen van blijken ook nog eens erg sterk. In de finale speelden bijvoorbeeld Maikel van Overdijk uit Veldhoven en Twan van de Meerakker uit Zijtaart. De 'local heroes' werden Bianca Sanders uit Boskant en Bart Sabel uit Sint-Oedenrode.

Uiteindelijk won de Veldhovenaar de finale van de maand juli aan de voet van de kiosk. Hij liet Bianca net achter zich en poseerde dan ook trots met de eerste prijs. Bij café Oud Rooij werden de tactieken nog even goed doorgesproken. Op naar de finale van de maand augustus. Met weer een finale op de Markt? 

Afbeelding
Afbeelding