Afbeelding

“Zet mij op een podium en ik ben gelukkig”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Een bekend gezicht voor veel Rooienaren. Je kan haar kennen als presentatrice bij Pop & Colour, Dorpsbingo Rooi en de intocht van Sinterklaas. Maar ook als dansjuf bij onder andere Van den Oever en Basic Fit. Of als bedenker van het Rodi-lied en bijbehorend dansje. Met onverstoorbaar en aanstekelijk enthousiasme grijpt zzp’er Steffie van den Braak alles aan wat ze leuk vindt. “Al is het maar iets kleins. Ik word er ook al gelukkig van als ik ergens op de achtergrond mag zingen.”

“Het is natuurlijk nog leuker als je op de voorgrond staat”, vertelt Steffie lachend verder. Na afgestudeerd te zijn aan de entertainmentopleiding van de Rooise Yvonne en Frank Verhoeven werkte ze nog een jaar. Op het moment dat haar contract afliep merkte ze dat ze iets miste in haar leven. “Ik ben normale baantjes gaan doen, maar ik miste iets. Ik kon meer dan dat”, legt ze uit. Het balletje begon te rollen toen de eerste sportschool belde of ze dans- en sportles wilde geven. Deze kans greep ze met beide handen aan. “Op een gegeven moment kwam Van den Oever met dezelfde vraag. En zo kwam er steeds meer, iedereen hoorde ervan.” Ze ging aan de slag bij de sportscholen en de presentatieklussen volgden elkaar in rap tempo op. 

De coronatijd is geen makkelijke tijd voor Steffie. De sportscholen sloten hun deuren en evenementen werden afgelast. De ondernemende Rooise gooit niet zomaar de handdoek in de ring. “Ik ben nu weer aan het opbouwen. Lesgeven kan éindelijk weer. Maar ik ben in te huren voor kinderfeestjes om bijvoorbeeld een leuke dans te leren.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant