Danny en Anita poseren met de nieuwe eigenaar,
Danny en Anita poseren met de nieuwe eigenaar, Foto: Mark Barten

Roois echtpaar stopt met De Pelgrim

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode / Laarbeek - Danny Vos en Anita van Wijk, huidige uitbaters van De Pelgrim in Mariahout, dragen binnenkort de horecagelegenheid over aan vastgoedontwikkelaar Robert Hellings (Cedrus Vastgoed) uit Beek en Donk. Hellings is op zoek naar een nieuwe exploitant voor De Pelgrim. "We willen graag zo spoedig mogelijk weer open voor het dorp", laat hij weten. Echter moet het pand eerst hersteld worden, als gevolg van een brand die op eerste kerstdag 2019 plaatsvond.

Door: Kevin Biemans

Hellings wil na het vinden van een nieuwe exploitant zo spoedig mogelijk starten met de verbouwing. Dit in samenspraak met de nieuwe uitbater. "Het verhaal van De Pelgrim stopt niet, er breekt enkel een nieuw hoofdstuk aan", vertelt de nieuwe eigenaar. De vastgoedontwikkelaar, wiens roots in Sint-Oedenrode liggen, heeft zijn kantoor gevestigd in Beek en Donk. "De Pelgrim heeft een grote waarde voor Mariahout en omstreken. Het restaurant, de cafetaria en de ijssalon werden goed bezocht. Dit willen we zo snel mogelijk weer terugkrijgen in het dorp." Danny en Anita vullen aan. "Mensen fietsten om voor een ijsje bij ons, we stonden bekend om ons goede softijs. Het terras zat vaak vol met wielrenners en andere dagjesmensen, die hier op zondag al vanaf 10.00 uur terecht konden."
De overname bezorgde Danny en Anita een dubbel gevoel. Ze waren al enige tijd op zoek naar iemand die het pand over wilde nemen. De brand leek roet in het eten te gooien, maar plots diende Cedrus Vastgoed zich aan als overnamekandidaat en daar waren Danny en Anita blij mee. "Het voelt een beetje als een opluchting na deze tijd", laat het tweetal weten. Na de brand werd duidelijk hoe belangrijk De Pelgrim is voor Mariahout. "We kregen veel steun middels telefoontjes en berichten. Veel mensen vroegen wanneer De Pelgrim weer open ging." Dat zorgde voor het dubbele gevoel bij Danny en Anita. Danny: "Je merkt dan toch dat we hier samen iets moois hebben opgebouwd, dat vond ik echt heel fijn." Danny en Anita willen daarvoor - en ook voor hun tijd bij De Pelgrim - iedereen bedanken.
Robert roept de inwoners van Laarbeek op om ideeën vooral in te brengen over de toekomst van de horecagelegenheid. Over een exacte openingsdatum kan pas worden gesproken wanneer er zich nieuwe exploitant heeft gemeld. Hierna zal het herstel van het pand nog enige maanden in beslag nemen. Waar voor Danny en Anita een boek wordt gesloten, maakt De Pelgrim zich op voor een nieuw hoofdstuk.