Afbeelding

Coronabesmettingen in Meierijstad nemen weer toe

Gezondheid Gezondheid

Meierijstad – ‘In totaal zijn er deze week 4013 mensen positief getest, meldt het RIVM. Dat is vergelijkbaar met vorige week, toen waren het er 4036. De week daarvoor steeg het aantal besmettingen nog met 1488’, zo staat op de website nos.nl geschreven. Elf van die vierduizend mensen komen uit Meierijstad. Dat is in deze gemeente een flinke toename.

Enkele weken geleden stond de teller namelijk op nul besmettingen. Dat liep op naar een, drie en vijf, maar nu is duidelijk geworden dan vooral de laatste dagen meer besmettingen worden gemeld. Vandaag – dinsdag 18 augustus – zijn er maar liefst vijf besmettingen bijgekomen. Een dag eerder drie, en de twee dagen daarvoor één. Volgens het RIVM neemt het aantal besmettingen in alle leeftijdscategorieën toe. Dat gebeurt het vaakst in familiare kring.
Het aantal IC-bezettingen door corona-patiënten begint ook weer toe te nemen, evenals het aantal doden. Het is zeker dat het virus nog niet afneemt omdat het reproductiegetal boven de één ligt. Het blijft dus opletten geblazen.