Afbeelding
Foto: Robin van Houtum

Meierijstad in race voor Overheids-award

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Meierijstad - Gemeente Meierijstad is in de race voor een Overheids-award. Op dit moment strijden zestien kandidaten om de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020’.

De jury gaat samen met de partners hard aan de slag om in de eerste week van september bekend te kunnen maken of gemeente Meierijstad meedingt naar één van de drie finaleplekken. De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagtde prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur.

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De VOM organiseert de Overheidsawards in samenwerking met: ICTU, Interprovinciaal Overleg (IPO), NEderlandse Norm (NEN), Netwerk Publieke Dienstverleners (NPD), Unie van Waterschappen (UvW), Vereniging voor Bestuurskunde (VB), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Binnenlands Bestuur, Ordina en Publiek Denken. Gemeente Tilburg won in 2019 de titel voor ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar’. Welk van de zestien genomineerde organisaties volgt de gemeente Tilburg op? Behalve Meierijstad zijn onder andere ook de gemeente Groningen, politie eenheid Midden-Nederland, Nederlandse Publieke Omroep, Explosieve Opruimingsdienst defensie, de douane en Veiligheidsregio Brabant-Noord genomineerd.