De afgelopen dagen neemt het aantal ziekenhuisopnames weer schrikbarend snel toe
De afgelopen dagen neemt het aantal ziekenhuisopnames weer schrikbarend snel toe

Het coronavirus geeft zich niet gemakkelijk gewonnen

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Ondanks de voorzichtig positieve signalen aan het begin van deze week, geeft het coronavirus zich niet gemakkelijk gewonnen. Nadat we gedurende een periode van tien dagen relatief weinig nieuwe ziekenhuisopnames vanuit Meierijstad hadden, meldde het RIVM vandaag dat er alleen de laatste 24 uur alweer elf mensen zijn opgenomen in een ziekenhuis. Die stijgende lijn begon dinsdag al met drie opnames, daar kwamen er gisteren nog een keer acht bij. Daarmee steeg het aantal ziekenhuisopnames de laatste drie dagen met 22 tot 191.

Naast een flink aantal nieuwe ziekenhuisopnames zijn er de afgelopen drie dagen ook weer negen corona gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dinsdag overleden volgens de cijfers van het RIVM zes mensen, woensdag opnieuw twee en ook donderdag was er een sterfgeval te betreuren. Dat betekent dat er inmiddels volgens deze informatie 115 mensen zijn overleden. Uit de cijfers die de gemeente afgelopen maandag bekend maakte, bleken er tot en met afgelopen maandag 208 meer sterfgevallen te zijn geweest dan in de vergelijkbare periode van 2018 en 2019.

Gelukkig was er ook nog een klein beetje hoopgevend nieuws. Uit dezelfde cijfers blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen dagen van tien op dinsdag terug is gelopen naar drie vandaag. Het totaal aantal besmettingen volgens het RIVM staat daarmee in Meierijstad nu op 453. Omdat in de cijfers van het RIVM alleen de positief geteste patiënten worden genoemd, weten we inmiddels dat het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen hoger is.