Uit minder exacte gegevens die het RIVM beschikbaar stelt valt op te maken dat het aantal besmettingen in onze gemeente tussen 226 en 355 zou liggen
Uit minder exacte gegevens die het RIVM beschikbaar stelt valt op te maken dat het aantal besmettingen in onze gemeente tussen 226 en 355 zou liggen Bron: RIVM

Ook vandaag weer nieuwe ziekenhuisopnames Meierijstad

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – De afgelopen 24 uur zijn er toch weer vijf inwoners van Meierijstad in het ziekenhuis opgenomen met corona. Daarmee komt het totaal aantal mensen uit onze gemeente die in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen op 155 uit. De groei van het aantal nieuwe opnames is nauwelijks lager dan gisteren toen er zes mensen uit onze gemeente naar het ziekenhuis moesten met het vermaledijde virus.

Omdat het RIVM sinds 30 maart geen exact aantal besmettingen per gemeente meer noemt, is het gissen hoe dat getal verloopt. Uit minder nauwkeurige informatie van het RIVM valt op te maken dat in onze gemeente er tussen de 226 en 355 besmettingen zouden zijn. Het laatst bekende cijfer van 30 maart was 243 besmettingen. Uit dezelfde overzichten valt op te maken dat sinds de uitbraak van het virus eind februari al tussen de 56 en 101 mensen volgens de officiële cijfers binnen onze gemeente zijn overleden. Zoals inmiddels iedereen weet is het echte aantal besmettingen en sterfgevallen nog hoger dan deze op zich al indrukwekkende aantallen.

Na de voorzichtige afname van het aantal ziekenhuisopnames rond het weekend, vallen deze nieuwe cijfers tegen. Er is dan ook zeker nog reden om de strenge voorzorgsmaatregelen die al enkele weken van toepassing zijn voorlopig op te blijven volgen.